Un tomograf pentru copaci a intrat recent în dotarea Primăriei Galaţi şi va fi scos în teren pentru a evalua starea de sănătate a arborilor din municipiu imediat după ce personalul Primăriei va fi instruit să îl folosească.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţul privind noul aparat a fost făcut de primarul oraşului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, pe reţele sociale alături de o serie de imagini de la instruirea personalului municipalităţii.

„Un aparat performant pentru evaluarea sănătăţii arborilor a ajuns în urmă cu puţin timp la Galaţi. Astfel, folosim noile tehnologii pentru a şti precis care este starea copacilor, totul pentru un oraş verde. Este un aparat cu senzori ce fac posibilă scanarea arborilor cu diametrul de până la doi metri. Mai mult, el permite tomografierea sonică 1D-2D-3D a arborilor, a lemnului şi rădăcinilor. Aparatul măsoară înălţimea arborilor, are un software pentru pentru analiza stării de sănătate, precum şi a stabilităţii. Datele se afişează procentual pe display-ul dispozitivului după efectuarea măsurătorilor. Aparatul va deveni operaţional în perioada următoare, după instruirea persoanelor care vor utiliza acest dispozitiv şi efectuarea tuturor probelor necesare", a scris pe pagina sa de Facebook primarul oraşului Galaţi Ionuţ Pucheanu.

 Aparatul are în componenţă un dendrometru pentru măsurarea înălţimii arborilor, software pentru calculul şi analiza stabilităţii arborilor, analiza stării de sănătate şi reducerea capacităţii portante a arborelui inventariat iar toate aceste date se afişează procentual pe display-ul dispozitivului după efectuarea măsurătorilor.

Pentru achiziţionarea aparatului şi a softului necesar pentru operarea acestuia Primăria Galaţi a plătit 130.000 de lei.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.