Toate şcolile din municipiul Constanţa trec în scenariul 3 (roşu), după ce incidenţa cazurilor de infectare cu noul coronavirus a ajuns la 3.5 la mia de locuitori. De asemenea, din acelaşi motiv, restaurantele, cafenele, teatrele, cinematografele vor fi închise. Măsurile sunt valabile pentru 14 zile, urmând ca apoi să fie reevaluate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Prefectura Constanţa a transmis, luni seara, printr-un comunicat de presă, că prefectul Silviu Coşa a convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în sistem electronic, pentru votarea hotărârii care prevede constatarea depăşirii ratei de incidenţă peste pragul de 3/1.000 locuitori, în cazul municipiului Constanţa. 
 
Rata de incidenţă cumulată a municipiului Constanţa a ajuns la 3.5/1.000 locuitori, ca urmare a pozitivării, în ultimele 14 zile, a 1.096 de persoane, din totalul de 313.223 de locuitori. Printre măsurile preventive care intră în vigoare începând cu 3 noiembrie, ora 00:00, ca urmare a aprobării CJSU Constanţa, se numără obligaţia purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice, astfel încât să acopere nasul şi gura. 
 
"Este permisă înlăturarea acesteia, pentru perioade scurte de timp, în vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi, în afara teraselor, cât şi pentru desfăşurarea activităţilor sportive individuale sau altor asemenea activităţi, doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal şi la minimum doi metri de alte persoane”, se arată în comunicatul Prefecturii Constanţa.
 
De asemenea, sunt interzise organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, a spectacolelor de tipul drive-in, a evenimentelor culturale publice sau private în aer liber. Totodată, este suspendată activitatea în interior a restaurantelor şi cafenelelor şi a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc. 
 
"În urma unei analize realizate de DSP Constanţa, s-a aprobat şi trecerea tuturor unităţilor de învăţământ de stat şi particulare din municipiul Constanţa în scenariul 3 de funcţionare. Toate măsurile prevăzute în ultima hotărâre a CJSU sunt valabile pentru următoarele 14 zile, urmând să fie reevaluate”, mai precizează comunicatul Prefecturii Constanţa. 
 
Sursa citată a menţionat că în perioada următoare se vor intensifica acţiunile de control realizate de forţele MAI (IPJ Constanţa, IJJ Constanţa), privind respectarea măsurilor, iar şcolile din municipiu vor fi şi ele verificate, dacă se respectă toate normele specifice stării de alertă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.