Toate locurile de joacă şi terenurile pentru practicarea sporturilor din trei parcuri situate în Sectorul 2 al Capitalei au fost închise temporar de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) până la remedierea deficienţelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

ANPC a transmis printr-un comunicat de presă, că, joi, comisarii din Bucureşti-Ilfov au controlat trei  parcuri din Sectorul 2 al Capitalei, respectiv Plumbuita, Tei şi Motodrom. 

Principalele nereguli constatate de comisarii ANPC au fost: utilizarea unor tobogane metalice şi aparate de joacă cu porţiuni deteriorate, cu componente exfoliate sau ruginite, lipsa manşoanelor de protecţie din cauciuc la lanţurile  leagănelor. De asemenea, toate băncile din parcuri aveau vopseaua exfoliată, iar în zona de fitness lipseau informările pentru public.  

”Aşa cum am mai spus, am copilărit în Sectorul 2 şi, ca atare, pentru mine este o prioritate. M-aş fi bucurat ca, în 2022, o primăvară aşa frumoasă să găsească parcurile sectorului îngrijite, modernizate, îmbietoare pentru bucureşteni, dar mai ales pentru copii. Din păcate, nu sunt nici curăţate, nici amenajate. Par părăsite şi sunt pline de praf şi de pericole pentru cei mici, dacă vor să se joace, ceea ce nu este admisibil. Mai ales, că se află în mijlocul unor cartiere atât de populate, unde oamenii şi-ar dori un loc de agrement bine întreţinut, din grijă pentru ei”, a declarat vicepreşedintele ANPC, Mihai Culeafă.  

În cele trei parcuri, au fost controlate locurile de joacă, precum şi spaţiile destinate practicării sportului în aer liber (baschet, tenis, fitness).  

În urma neregulilor, echipele de control au decis închiderea temporară a locurilor de joacă şi a terenurilor destinate practicării sportului, până la remedierea deficienţelor. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.