Ministrul Justiţiei, Tudore Toader, a declarat marţi că se caută pragul rezonabil pentru a delimita răspunderea contravenţională de răspunderea penală, adăugând că în stabilirea pragului se va ţine cont de deciziile Curţii Constituţionale şi de Directiva europeană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Cu privire la abuzul din legislaţia naţională, luăm în considerare cele două decizii ale Curţii. (...) În repetate rânduri am spus, căutăm pragul rezonabil pentru a face delimitarea dintre aceste răspunderi, delimitarea răspunderii contravenţionale de răspunderea penală”, a declarat Tudorel Toader.

El a spus că a fost adoptată o Directivă europeană care vorbeşte despre un prag minim de 10.000 de euro, iar dacă prejudiciul este mai mare de 100.000, fapta este „agravată”.

„Cu privire la abuzul din legislaţia naţională, luăm în considerare cele două decizii ale Curţii, Directiva europeană trebuie transpusă, dar poate fi transpusă odată cu modificarea abuzului. Personal, cred că poate fi sau că trebuie transpusă şi separat, având în vedere multitudinea aspectelor incidente, procedura de transpunere a unei directive, cu marja de apreciere şi cu specificul ei naţional”, a adăugat Toader.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.