Peste 30 de tineri din 18 ţări, între care Arabia Saudită, Brazilia, China, Coreea de Sud, Germania, Lituania, Norvegia, SUA sau Venezuela, vor fi prezenţi la Universitatea Bucureşti, la cea de-a 57-a ediţie a Cursurilor de vară de limbă, cultură şi civilizaţie românească, desfăşurată în perioada 24 iulie-6 august.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ediţia de anul acesta a Cursurilor de vară de limbă, cultură şi civilizaţie românească reuneşte peste 30 de tineri din Arabia Saudită, Belgia, Brazilia, Bulgaria, China, Coreea de Sud, Germania, Italia, Irlanda, Lituania, Norvegia, Olanda, Polonia, Rusia, Serbia, Spania, Statele Unite ale Americii şi Venezuela.

Timp de două săptămâni, tinerii vor participa la cursuri intensive de limba română, ateliere de lucru şi conferinţe pe teme de cultură şi civilizaţie românească. Totodată, vor vizita diferite muzee sau vor lua parte la evenimente culturale. La finalul acestor cursuri, participanţii pot opta pentru un examen de atestare a cunoştinţelor de limba română, în conformitate cu standardele Paşaportului Lingvistic European.

Cursurile şi conferinţele vor fi susţinute de profesori ai Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii din Bucureşti, specialişti în lingvistică, literatură şi comunicare.

Cea de-a 57-a ediţie a Şcolii de Vară a Universităţii din Bucureşti este dedicată comemorării lui Mircea Eliade, de la a cărui naştere se împlinesc 110 ani. Evenimentele cultural-turistice şi cele sociale ale programului pregătit pentru acest an vor constitui un parcurs iniţiatic, la capătul căruia participanţii vor putea explica numeroase mituri, legende şi simboluri, cu care se vor fi familiarizat în spaţiul românesc: Mănăstirea Hurezi, Mănăstirea Bistriţa, Satul Olari-Horezu, Castelul Peleş, Muzeul Naţional al Satului ”Dimitrie Gusti” sau Ateneul Român. 

Iniţiate în anii ’60, la Sinaia, sub patronajul spiritual al marelui lingvist Alexandru Rosetti şi conduse de profesorul Boris Cazacu, Cursurile de Vară reprezintă cea mai veche iniţiativă a unei universităţi româneşti de a promova limba şi cultura română în lume.

Timp de şase decenii, la aceste cursuri au participat peste 5.200 de persoane.

Festivitatea de deschiderea a cursurilor va avea loc luni, în sala de lectură a Facultăţii de Litere.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.