O nouă acţiune de protest are loc joi, la Timişoara, în faţa Palatului Administrativ. Aproape o sută de sindicalişti din toate structurile poliţiei şi gardieni de la Penitenciarul din Timişoara, dar şi colegi de-ai lor din Arad s-au adunat cer aplicarea integrală a legii salarizării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Protestatarii au vuvuzele şi pancarte şi îşi strigă nemulţumirile în faţa Palatului Administrativ unde funcţionează Prefectura şi Consiliul Judeţean Timiş. Ei solicită aplicarea integrală a legii salarizării şi actualizarea pensiilor militare de serviciu.
 
Spun că nu vor să mai fie folosiţi pentru sancţionarea celor care nu poartă masca de protecţie ori n-au certificate verzi COVID şi cer aplicarea Legii salarizării personalului plătit din fonduri publice 153/2017, pe care partidele aflate la guvernare au votat-o în urmă cu mai mulţi ani, dar ar dori să o suspende, iar aceasta ar crea inechităţi în privinţa veniturilor în rândul a sute de mii de bugetari.
 
Protestul sindical de la Timişoara este programat să dureze până la orele 14.00, iar acţiuni similare se desfăşoară şi în alte oraşe din ţară.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.