Liderul filialei municipale Iaşi a USR, deputatul Filip Havârneanu, a anunţat că a depus plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) împotriva premierului Marcel Ciolacu, pentru afirmaţiile acestuia la adresa Moldovei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Filip Havârneanu susţine că ”fapta lui Ciolacu trebuie considerată contravenţie şi amendată”.
”Am depus o plângere la CNCD împotriva prim-ministrului Ciolacu, pentru că un astfel de derapaj, fie el şi verbal, faţă de locuitorii din regiunea Moldovei nu poate fi trecut cu vederea. Premierul trebuie amendat pentru discriminarea moldovenilor. Nu voi accepta ca premierul României să transforme locuitorii din Moldova în subiect de bancuri. Ca ieşean m-am simţit discriminat şi nu încape îndoială că şi ceilalţi români din regiunea Moldovei au catalogat atitudinea premierului drept o insultă”, a afirmat deputatul Filip Havârneanu.
El a adăugat că avem un premier care ”simte o indignare la simpla bănuială că cineva l-ar fi putut asocia ca fiind originar din Moldova”.
”Adevărul este că Marcel Ciolacu şi baronii PSD care sunt bine înfiletaţi în funcţii publice au de multă vreme o atitudine de sfidare cu privire la regiunea de nord-est la României, insinuând că este o zonă geo-politică slab dezvoltată, din care nu şi-ar dori să facă parte nici chiar ipotetic, dar uită că tunurile pe care le-au dat constant au lăsat Moldova fără infrastructură, investiţii şi stabilitate economică”, mai spune liderul ieşean USR, Filip Havârneanu.
Vineri, Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei (MDM) i-a cerut explicaţii premierului Marcel Ciolacu, după ce a acesta a spus joi, la Timişoara, într-o conferinţă de presă, că ”Buzăul nu e în Moldova şi vă rog să nu mă jigniţi”.
Premierul Marcel Ciolacu a explicat, referitor la afirmaţia pe care a făcut-o, joi la Timişoara, că este moldovean aşa cum este ardelean, bănăţean, oltean sau bucovinean, iar mama sa era din Tecuci. 
„Deci departe de mine sa jignesc pe cineva. Văd ca s-a interpretat o glumǎ pe care am făcut-o în Timişoara şi unii încearcă să o speculeze politic. Nu a fost nimic peiorativ. Dacă cineva s-a simţit jignit îmi cer scuze, nu asta mi-am dorit”, a adăugat liderul PSD.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.