Timişoara se va alătura campaniei de solidaritate europeană ”Generatoare de speranţă /Generators of hope”, care îşi propune să ajute poporul ucrainean prin furnizarea de generatoare de energie. Primăria Timişoara face apel la persoanele fizice şi la cele juridice să doneze bani pentru achiziţia de generatorare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Campania a fost lansată împreună de Parlamentul European şi Eurocities, în urma apelului făcut de Guvernul Ucrainei care are nevoie urgentă de generatoare electrice pentru menţinerea în funcţiune a spitalelor, şcolilor, sistemului de alimentare cu apă, reţelei de telefonie etc. 
 
”Timişoara a fost alături de Ucraina încă din primele zile ale războiului. Acum e nevoie din nou de ajutorul şi de solidaritatea noastră şi de aceea, îi îndemn pe toţi cei care pot ajuta să se alăture acestei campanii de strângere de fonduri pentru cumpărarea de generatoare de curent”, a declarat primarul Dominic Fritz.
 
Pentru achiziţia a patru generatoare staţionare de mari dimensiuni este nevoie de circa 250.000 lei.
 
Potrivit unui comunicat de presă, de luni, al Primăriei Timişoara, persoanele fizice pot face donaţii direct pe site-ul https://timisoarapentruucraina.ro/ro/. Persoanele juridice pot sprijini prin direcţionarea către campanie a sumelor disponibile pentru sponsorizare.
 
”Achiziţia de generatoare se va face prin intermediul platformei Timişoarei pentru Ucraina care funcţionează de la începutul războiului din Ucraina şi este formată din instituţii publice, ONG-uri, companii private, biserici etc. Prin intermediul Mecanismului de Protecţie Civilă al UE, generatoarele sunt transportate către unul dintre cele trei hub-uri ale UE pentru Ucraina, de unde Guvernul de la Kiev le direcţionează către zonele unde este cea mai mare nevoie de ele”, precizează Primăria Timişoara, în comunicat.
 
De la începutul războiului, prin Timişoara pentru Ucraina s-au colectat donaţii în valoare de 689.026  lei din care s-au achiziţionat echipamente de protecţie civilă, medicamente, hrană şi bunuri de primă necesitate care au ajuns în Ucraina.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.