Două centre, unul de timp familial în care erau cazaţi 5 copii şi un centru de plasament în care se aflau 14 copii, au fost închise temporar, în urma controalelor organizate de Prefectura Timiş. Reprezentanţii instituţiei afirmă că au fost găsite ”nereguli de funcţionare majore”, fără a preciza care sunt acestea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În cursul zilei de astăzi, cele 3 comisii mixte de control formate sub coordonarea Instituţiei Prefectului - Judeţul Timiş au controlat un număr de 17 centre situate pe raza judeţului Timiş, în localităţile: Lugoj, Jimbolia, Nădrag, Tomeşti, Găvojdia, Criciova, Comloşu Mare, Lenauheim şi Checea. În urma acţiunilor de control efectuate astăzi, au fost depistate nereguli de funcţionare majore la 2 centre, care ulterior controlului au fost închise temporar: Fundaţia Sf. Francisc - Casa de tip familial «Sf. Arhanghel Mihail» Jimbolia cu 5 copii aflaţi în găzduire şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş - Centrul de plasament Lugoj cu 14 copii aflaţi în găzduire. Cele două centre vor rămâne închise temporar până la remedierea deficienţelor constatate, iar pe toată această perioadă persoanele aflate în grija acestor centre vor fi relocate”, se arată într-un comunicat de presă, de marţi, al Prefecturii Timiş.
 
 
Verificările se fac la centrele rezidenţiale destinate persoanelor vârstnice, centrele rezidenţiale destinate persoanelor adulte cu dizabilităţi şi cele destinate copiilor. În total, sunt 112 astfel de centre.
 
În cursul zilei de luni au fost date amenzi de aproximativ 30.000 de euro şi s-a luat decizia închiderii temporare, până la remedierea problemelor depistate, a unui centru pentru persoanele fără adăpost din Timişoara care aparţine unei fundaţii.
 
Acţiunile de verificare sunt făcute de către comisii mixte de control formate din reprezentanţi ai unor instituţii cu drept de control: Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Timiş, Direcţia de Sănătate Publică Timiş, Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiş, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Timiş, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Timiş, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Timiş, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Banat” Timiş.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.