Reprezentanţii Companiei Termoenergetica Bucureşti precizează că nu sunt îndeplinite condiţiile legale pentru încheierea furnizării agentului termic pentru căldură, având în vedere că, deşi ziua sunt temperaturi crescute, pe timpul nopţii se înregistrează încă valori sub 10 grade.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti anunţă că, deşi pe timpul zilei temperaturile exterioare înregistrează valori crescute, în prezent nu sunt îndeplinite condiţiile legale pentru încheierea furnizării agentului termic pentru căldură. Pe timpul nopţii se înregistrează încă valori sub 10 grade, iar prognoza meteo pentru Capitală în următoarea perioadă anunţă temperaturi în scădere", se arată într-un comunicat de presă transmis marţi de Termoenergetica.

Reprezentanţii companiei spune că, pentru asigurarea confortului în apartamente, bucureştenii au posibilitatea reglării temperaturii cu ajutorul robineţilor termostataţi şi al repartitoarelor sau pot opta pentru închiderea căldurii în întregul bloc. În acest caz, reprezentantul asociaţiei de proprietari poate transmite către Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti o cerere la adresa de email: relatii@cmteb.ro.

Conform sursei citate, sezonul de încălzire se încheie în funcţie de evoluţia temperaturilor exterioare, în conformitate cu prevederile HG 425/1994 pentru aprobarea Regulamentului de furnizare a energiei termice, art. 117, modificat prin H.G. 337/2018. Astfel, oprirea încălzirii se va face dupa trei zile consecutive în care temperatura medie a aerului exterior depăşeşte +10 grade C, între orele 20.00 – 6.00.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.