Termenul de transmitere în Registrul General de Evidenţă a Salariilor (Revisal) a actelor adiţionale la contractele de muncă va fi prelungit până la 31 martie 2018, prin Hotărâre de Guvern, a anunţat ministrul muncii, Olguţa Vasilescu, la începutul şedinţei Executivului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Muncii a precizat că această decizie a fost luată, după discuţii cu mediul de afaceri, în contextul trecerii contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, de la 1 ianuarie 2018. 

Olguta Vasilescu a ţinut să precizeze că nu se amână întoarcerea sarcinii fiscale, ci doar comunicarea efectuării acesteia către Inspecţia Muncii.

”Decizia vine în sprijinul angajatorilor, astfel încât aceştia să aibă suficient timp pentru a transmite noile documente, în condiţiile în care în Revisal sunt înregistrate, în prezent, 6,3 milioane de contracte aferente unui număr de 5,5 milioane de angajaţi, unii dintre ei având mai multe contracte de muncă", a menţionat ministrul Muncii.

Ea a mai spus că, după 31 martie 2018, termenul de transmitere a modificărilor ce vizează salariile către Revisal va fi de 20 de zile lucrătoare, iar contractele nou încheiate vor trebui transmise cu o zi înainte ca angajatul să îşi înceapă activitatea.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.