Terasele din Sibiu sunt obligate ca, începând de sâmbătă, să lase 2 metri între mese, să dezinfecteze după fiecare client şi să îndepărteze protecţiile laterale pentru o mai bună ventilare, potrivit unei decizii a Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu. Unităţile care respectă regulile au reducere de 50% la taxa de ocupare a spaţiului public.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Primăriei Sibiu, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu s-a întrunit într-o şedinţă convocată, vineri, de primarul Astrid Fodor.

În această şedinţă s-au decis o serie de măsuri de protecţie a  clienţilor  teraselor sezoniere din Sibiu, în contextul pandemiei COVID-19.

Astfel, începând de sâmbătă, 14 martie, terasele avizate să funcţioneze pe domeniul public vor fi obligate să instituie următoarele măsuri:

• Amenajarea terasei astfel încât distanţa dintre mese să fie de 2 m.


• Dezinfectarea suprafeţelor şi mobilierului terasei după plecarea fiecărui client
• Îndepărtarea protecţiilor laterale ale teraselor, pentru o mai bună ventilare a spaţiului

”Poliţia Locală şi Serviciul de Administrare a Domeniului Public vor efectua controale pentru a verifica respectarea acestor măsuri. În cazul în care nu se respectă, avizul de ocupare a domeniului public va fi anulat, iar terasa în cauză va fi ridicată. În funcţie de evoluţia situaţiei, Primăria Sibiu va adopta şi alte măsuri, mai radicale, pentru protecţia populaţiei. Pe această cale Primăria Municipiului Sibiu face un apel către sibieni să limiteze la maxim deplasările care nu sunt absolut necesare şi să evite cât mai mult posibil locurile publice”, a transmis Primăria Sibiu.

De asemenea, Primăria a decis să acorde reduceri cu 50% a taxei de ocupare a domeniului public pentru cei care respectă măsurile de protecţie.

“Pentru a compensa aplicarea acestor măsuri, precum şi pentru a reduce impactul economic negativ cauzat de lipsa turiştilor voi propune Consiliului Local reducerea cu 50% taxa de închiriere a domeniului public pentru terase până în data de 30 iunie”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

În Sibiu nu a fost confirmat niciun caz de coronavirus.

Pitrivit ISU Sibiu, vineri, nivelul judeţului Sibiu sunt 175 persoane izolate la domiciliu, 22  persoane în carantină, 5 persoane monitorizare, internate la Spitalul Clinic Judeţean Sibiu - Secţia Boli Infecţioase şi 2 copii monitorizat la Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu Secţia Boli Infecţioase.

De asemenea, până în momentul de faţă, s-au recoltat un număr de 33 de probe şi s-au primit 18 rezultate, toate negative.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.