Sute de gospodării şi mii de hectare de teren au fost afectate de apă şi aluviuni inundaţii în judeţul Teleorman, înregistrându-se inundaţii în 24 de localităţi. De asemenea, mai multe drumuri sunt închise, după ce au fost acoperite de apă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Teleorman, în urma inundaţiilor au fost afectate 24 de localităţi, 20 de locuinţe, 190 de anexe gospodăreşti, 327 de curţi, 105 beciuri, 20 de spaţii comerciale, dar şi doua baze sportive, un parc orăşenesc şi 844 de fântâni.

În plus, au fost afectate de ape 7 poduri, 49 podeţe, aproximativ o mie de hectare de teren arabil, peste 650 de hectare de păşune, 130 de hectare de pădure.

Mai multe drumuri au fost inudate de apă şi aluviuni, respectiv 0,1 km drum naţional – DN6 (E 70), 13,7 km drum judeţean (DJ 612 – 12,5 km, DJ 503 - 0,2 km, DJ 504 - 1 km), 23,98 drum comunal/străzi, 1 stradă (mun. Turnu Măgurele), 1,7 km drum forestier.

”Având în vedere faptul că în 24 localităţi din judeţul Teleorman s-au produs inundaţii locale, îi sfătuim pe cetăţeni să respecte recomandările autorităţilor locale/judeţene şi centrale şi să se informeze periodic asupra evoluţiei situaţiei hidrologice din zonele respective, iar în cazul în care au probleme în ceea ce priveşte alimentarea cu apă potabilă, alimente, medicamente sau alte materiale de strictă necesitate, să apeleze imediat la sprijinul autorităţilor locale”, au anunţat reprezentanţii CJSU Teleorman.

În acest moment, ca urmare a revărsării râului Câlniştea în localitatea Drăgăneşti Vlaşca, DJ 503 este inundat cu apă, cu o adâncime de 40 de centimetri, motiv pentru care acest sector de drum este închis traficului rutier.

”Pentru evitarea acestei porţiuni de drum închis participanţii la trafic sunt rugaţi să folosească ruta ocolitoare pe DC 18 Drăgăneşti Vlaşca – Comoara – Botoroaga, cu reintrare pe DJ 503 Botoroaga – Videle. De asemenea, o porţinue din E 70, aflat la intersecţia cu DJ 503, este inundat cu apă, cu o adancime de cca. 20 cm, motiv pentru care traficul rutier este îngreunat”, mai anunţă autorităţile din Teleorman.

Potrivit acestora, situaţia debitelor şi nivelurilor pe râurile aflate sub incidenţa avertizărilor hidrologice este monitorizată în permanenţă.

Mai multe bazine hidrologice din judeţul teleormann sunt sub cod galben sau portocaliu de inundaţii, până joi. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.