Guvernul României a aprobat, în şedinţa de miercuri, ca Teatrul de Vară „Nicolae Bălcescu” din Parcul Bazilescu şi terenul adiacent lui să treacă, din domeniul public al statului şi din administrarea Institutului Naţional al Patrimoniului, în domeniul public al Municipiului Bucureşti în scopul desfăşurării de activităţi culturale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un comunicat remis News.ro, Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale a transmis: „Potrivit solicitărilor, municipiul Bucureşti se confruntă cu lipsa spaţiilor pentru desfăşurarea activităţii instituţiilor publice de cultură aflate sub coordonarea Direcţiei Cultură Sport şi Turism (Teatrul «Nottara», Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul «Ion Creangă») din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti,  imobilul situat în parcul Bazilescu, respectiv Teatrul de Vară «Nicolae Bălcescu», precum şi terenul adiacent acestuia, fiind necesare desfăşurării activităţii instituţiilor anterior menţionate”.

În şedinţa de miercuri, Guvernul a aprobat o Hotărâre privind modificarea caracteristicilor tehnice şi actualizarea valorii de inventar a unor bunuri imobile aflate în domeniul public al statului şi în administrarea Institutului Naţional al Patrimoniului, precum şi pentru transmiterea acestora din domeniul public al statului şi din administrarea Institutului Naţional al Patrimoniului, în domeniul public al Municipiului Bucureşti.

Fosta clădire a Comenduirii garnizoanei Timişoara a trecut din administrarea Ministerului Apărării Naţionale în cea a Ministerului Culturii.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.