Administraţia locală din Sinaia a votat o hotărâre prin care este redusă taxa de alimentaţie publică percepută operatorilor din industria HoReCa, precum restaurante, baruri, organizatori de evenimente, centre de închiriere echipament de agrement şi sportiv sau firme care organizează parcuri de distracţii ocazionale ori bâlciuri. Măsura este luată în contextul în care activitatea acestor agenţi economici a fost grav afectată de pandemia generată de noul coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Propunerea de reducere a taxei de alimentaţie publică pentru anul 2021, colectată de autorităţile locale, a fost aprobată de Consiliului Local şi a fost făcută în contextul în care, din cauza pandemiei, multe firme din Sinaia au fost nevoite să îşi limiteze sau chiar şi-au suspendat activitatea. 
 
Astfel, taxele plătite de restaurante, baruri, discoteci, cluburi, centre de închiriere echipament sportiv sau de agrement, organizatorii de evenimente recreative – altele decât cele artistice sau sportive, dar şi firmele care organizează bâlciuri şi parcuri de distracţii ocazionale pe terenuri private vor fi cu 20% mai mici anul viitor faţă de cele stabilite pentru anul 2020.
 
Valoarea acestei taxe la Sinaia variază în prezent de la 500 de lei la 8.000 de lei, în funcţie de suprafaţa pe care se desfăşoară activitatea operatorului economic din domeniul HoReCa.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.