Introducerea unei taxe auto de acces în centrul Bucureştiului este una dintre propunerile Primăriei Capitalei pentru reducerea poluării cuprinse în planul integrat de calitate a aerului, fără să fie, însă, precizată o eventuală sumă. Alte măsuri propuse se referă la implementarea sistemului de management al traficului, achiziţionarea de autobuze Euro 6 şi mijloace de transport public electrice, finalizarea liniei de metrou 5, park&ride sau piste de biciclete pe principalele bulevarde.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Planul integrat de calitate a aerului urmează să fie finalizat după preluarea propunerilor făcute de cetăţeni în urma dezbaterii publice, apoi va fi supus votului în Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB). La acest plan se lucrează de mai bine de doi ani.

Potrivit acestuia, pentru gestionarea traficului în zona centrală a Bucureştiului şi pentru reducerea poluării se va impune plata parcărilor publice, coroborat cu aplicarea de amenzi pentru staţionarea neregulamentară. De asemenea, se va utiliza un sistem de semaforizare inteligentă pentru restricţionarea şi redistribuirea accesului în şi din perimetrul delimitat şi se va introduce un sistem de transport public numit „linia verde”, care să lege uniăţile administrativ-instituţionale, respectiv primăriile de sector, Primăria Capitalei, autorităţile publice centrale, Parlamentul, staţiile de metrou, parcările subterane şi altele.

În ceea ce priveşte taxa de acces în centru, în document nu se precizează o sumă anume.

Planul integrat de calitate a aerului urmăreşte reducerea poluării, promovarea şi îmbunătăţirea transportului public şi eliminarea autovehiculelor vechi din circulaţie/

Printre propunerile cuprinse în document se numără crearea de benzi unice pentru transportul public şi pentru mijloacele de intervenţie, implementarea sistemului de management al traficului în Bucureşti, realizarea unor park&ride, realizarea de piste de biciclete şi staţii de închiriere a acestora, întreţinerea şi extinderea spaţiilor verzi, proiectul Centurii Verzi şi achiziţionarea unor mijloace de transport public electrice, respectiv 100 de tramvaie, 100 de troleibuze şi 100 de autobuze electrice (din care 42 pentru zona centrală).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.