Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, susţine că în toate judeţele trebuie efectuate testările pentru COVID-19 în funcţie de protocoalele şi actele normative în vigoare şi anunţă că a cerut o evaluare în judeţele şi laboratoarele care fac teste, iar acele laboratoare care nu respectă protocoalele nu vor mai participa la testări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întrebat marţi seară, într-o emisiune la TVR, care este explicaţia pentru care în unele judeţe se fac considerabil mai puţin teste pentru depistarea infecţiilor cu SARS-CoV-2 decât în alte judeţe, ministrul Sănătăţii a susţinut că testările se fac în funcţie de protocoalele stabilite şi că nu există motive pentru care aceste teste să fie realizate. 
 
"Este normal să păstrăm un anumit algoritm. Noi testăm în baza unei definiţii de caz şi a anumitor criterii pe care avem impuse: cămine de bătrâni, cei care sunt instituţionalizaţi, cei care îngrijesc, tot ce înseamnă pacient oncologic, transplant, tot ce e imunodepresat, ce înseamnă dializă, tot ce înseamnă personal medical cu simptomatologie, tot ce înseamnă femei însărcinate care intră sau ies din carantină sau izolare. Sunt mai multe criterii şi tot ce reiese din ancheta epidemiologică – cel care este pozitiv, contactul direct sau simptomaticul. În contextul în care avem o solicitare de recoltare trebuie să fie recoltare şi trebuie să fie o analiză a acelui test. În condiţiile în care noi avem un ordin de ministru şi specificăm că în 24 de ore acel test trebuie să fie lucrat şi să avem şi un rezultat, ar trebui să existe”, a declarat Nelu Tătaru.
 
Ministrul Sănătăţii a precizat că a cerut o evaluare pentru a vedea în ce măsură în teritoriu sunt respectate criteriile după care se face testarea celor suspectaţi de a fi fost infectaţi cu noul corornavirus, iar acele laboratoare care nu respectă angajamentele vor fi excluse din protocolul de testare. 
 
"În aceste judeţe sau localităţi ori nu există o recoltare ori nu există testul acelei recoltări, ori nu există o activitate a unui laborator. Noi am solicitat mai multe evaluări în acest moment pentru fiecare judeţ în parte, pentru fiecare laborator care respectă aceste criterii. În măsura în care nu respectă aceste criterii nu vom mai avea în listă pentru a participa la această testare”, a adăugat Tătaru.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.