Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat că în judeţul Cluj vor exista 63 de paturi de Terapie Intensivă pentru pacienţii COVID-19 şi 600 de paturi pentru patologia medie pentru cei infectaţi cu noul coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Nelu Tătaru a făcut, miercuri, o vizită în judeţul Cluj şi a avut o întâlnire cu autorităţile pentru a vedea care este situaţia în privinţa cazurilor de COVID-19.
 
"La nivelul evoluţiei în Cluj ştim că a avut loc o creştere, cu o relativă stabilitate astăzi faţă de ziua de ieri, dar contextul îl reprezintă şi punerea în aplicare şi respectarea regulilor şi precauţilor. În acest moment, 52 de paturi în Terapie Intensivă, iar în operaţionalizare în următoarea perioadă încă 11 paturi de Terapie Intensivă la Medicală 1, Spitalul Militar şi Spitalul din Dej, precum şi 116 paturi pentru patologie medie COVID. În total vor exista 63 de paturi în Terapie Intensivă şi 600 de paturi de patologie medie pentru COVID”,a declarat Nelu Tătaru, într-o conferinţă de presă susţinută la Prefectura Cluj. 
 
El a precizat că prin utilizarea testele rapide pentru depistarea pacienţilor cu COVID-19 în unităţile de primire urgenţe, acestea vor fi eliberate, iar pacienţii infectaţi vor merge către spitalele dedicate în acest sens. 
 
"Orice evaluare am face, avem aceleaşi barometre pe care le urmărim şi în Cluj şi în altă localitate: adresabilitatea către unitatea de primire urgenţe, internările în secţiile de boli infecţioase sau spitalele fază 1, fază 2 sau suport COVID, cazurile din terapie intensivă şi decesele. Avem în acest moment o grevare şi o încărcare a unităţilor de primiri urgenţe pe care în următoarea perioadă prin acele teste rapide încercăm să le eliberăm, dirijând cazurile infectate SARS-COV-2 către unităţile specifice şi cele care nu au SARS-COV-2 către unităţile non-COVID. Secţiile de terapie intensivă sunt cele necesită în acest moment o extindere a numărului de paturi. De aceea, suplimentarea cu 11 paturi, ajungând la 63 de paturi terapie intensivă, este capacitatea pe care o putem gestiona în judeţul Cluj pentru terapia intensivă”, a explicat Nelu Tătaru.
 
De la începutul pandemiei, în judeţul Cluj s-au înregistrat 10.484 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, judeţul având o incidenţă de 5,04 la mia de locuitori. În cea mai recentă raportare pe 24 de ore au fost semnalate 293 de noi cazuri.
 
Potrivit Prefecturii Cluj, în 24 de ore s-au făcut 2.371 de teste, din care 859 la cerere şi 1.458 - teste diagnostic grupe de risc. Până în acest moment s-au realizat 231.943 de teste.
 
Miercuri la prânz, în Cluj era 43 de persoane internate în ATI, din care 39 din judeţ. În total, sunt internaţi 543 de pacienţi, din care 474 din judeţul Cluj.

De la începutul pandemiei, au fost  vindecaţi şi externaţi 1.468 de pacienţi, din care 1.165 din judeţul Cluj. De asemenea, s-au înregistrat 132 de decese, din care 101 din judeţul Cluj.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.