Târgul de Crăciun din Buzău, deschis pe 1 decembrie, a fost inaugurat oficial marţi seară, primarul municipiului, Constantin Toma, explicând că lansarea a fost amânată din cauza lipsei luminilor de sărbători, care nu au fost montate în totalitate deoarece licitaţia pentru contractarea unei firme pentru livrarea acestora a fost organizată târziu, din cauza lipsa banilor. Valoarea contractului de închiriere şi montare de decoraţiuni luminoase se ridică la aproape 800.000 de lei, fără TVA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul Constantin Toma a făcut anunţul deschiderii oficiale a Târgului de Crăciun însoţit de un copil care a aprins simbolic un brad împodobit cu globuri şi beculeţe şi un brad stilizat format doar din luminiţe, acestea fiind doar o parte din decoraţiunile luminoase pe care Primăria le-a contractat.

FOTO: Ciprian Sterian / News.ro
FOTO: Ciprian Sterian / News.ro
FOTO: Ciprian Sterian / News.ro
FOTO: Ciprian Sterian / News.ro

”Am inaugurat azi (marţi n.r.) oficial Târgul de Crăciun deşi el a fost deschis încă de pe data de 1 decembrie. Am sperat că iluminatul festiv de sărbători se va prezenta altfel până la acest moment, dar există anumite întârzieri. În primul rând, licitaţia pentru serviciul de iluminat festiv a fost făcută foarte târziu şi s-a încheiat pe data de 29 noiembrie pentru că nu au existat banii necesari. A trebuit întâi să acoperim găurile din buget, abia apoi am pornit această licitaţie care a durat 30 de zile. Şi aşa, această licitaţie a fost făcută cu asumarea unor riscuri pentru că, dacă aveam o contestaţie din partea vreunuia dintre participanţii la licitaţie, cu siguranţă nu am mai fi avut niciun iluminat festiv”, a declarat primarul.

Edilul buzoian a mai adăugat că speră ca până la Crăciun luminile de sărbători să fie montate şi aprinse.

”Sper ca până la urmă echipele să lucreze la montarea instalaţiilor şi până la Crăciun să avem la Buzău iluminatul pe care l-am dorit. În altă ordine de idei nu sunt de acord nici să facem din această mare sărbătoare ceva pur comercial pentru că până la Crăciun mai sunt aproape 20 de zile”, a declarat Constantin Toma.

FOTO: Ciprian Sterian / News.ro
FOTO: Ciprian Sterian / News.ro

Toma a mai declarat că societatea care a câştigat licitaţia este reprezentanţa în România a unei importante firme austriece şi că aceasta a pus la dispoziţie o singură echipă de muncitori care se ocupă cu montarea luminilor, care nu a putut finaliza lucrarea.

Licitaţia pentru ”furnizarea prin inchiriere şi montare produse pentru iluminatul festiv din perioada sărbătorilor de iarnă” în municipiul Buzău a fost câştigată de firma MK Illumination SRL Hunedoara, valoare contractului fiind de 795,226.36 lei, fără TVA.
FOTO: Ciprian Sterian / News.ro
FOTO: Ciprian Sterian / News.ro
 
La începutul lunii noiembrie, Primăria anunţa că Târgul de Crăciun şi patinoarul din centrul oraşului, a căror amenajare a costat 90.000 de lei, vor fi inaugurate oficial de Ziua Naţională.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.