Primăria Capitalei organizează, vineri şi sâmbătă, un târg de joburi pentru angajarea a peste 2.000 de persoane în cele 22 de societăţi nou înfiinţate de către municipalitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Târgul de Joburi va avea loc în Spaţiul Expoziţional al Institutului Naţional de Statistică, vineri şi sâmbătă, între orele 10.00 şi 18.00.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, spune că este în căutarea unor "oameni competenţi" - atât cu studii superioare, cât şi cu studii medii.

"Prin organizarea acestui târg de joburi, Primăria Capitalei îşi propune să angajeze oameni competenţi pentru ocuparea posturilor aflate în portofoliul celor douăzeci şi două de companii municipale. Este important de stiut ca acest târg se adresează atât persoanelor cu studii superioare, cât şi celor cu studii medii, asa că îi invit pe toţi cei care sunt în căutarea unui loc de muncă să participe la evenimentul organizat de noi, pentru a ocupa unul dintre cele peste 2.000 de locuri de muncă disponibile”, susţine primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Intrarea la Târgul de Joburi organizat de Primăria Capitalei este liberă.

De altfel, Firea anunţa încă de la sfârşitul lunii aprilie organizarea acestui târg, pentru a angaja în firmele municipalităţii mame care doresc să se întoarcă la serviciu sau care vor să avanseze în carieră, tineri care nu au luat bacalaureatul şi studenţi.

"Vreau să anunţ în premieră că Primăria Capitalei va organiza în perioada următoare un târg de locuri de muncă pentru locurile de muncă pe care cele peste 20 de societăţi pe acţiuni ale municipalităţii aprobate recent de către consilierii municipali le vor crea. Acest târg de locuri de muncă se va adresa mamelor care doresc să se întoarcă la serviciu, iar locul de muncă ori nu a fost păstrat, deşi legea are prevederi clare în acest sens, sau poate mama doreşte un salt în carieră accesând un nou job. Târgul de locuri de muncă se va adresa şi tinerilor care nu şi-au luat bacalaureatul şi vor să lucreze în paralel cu pregătirea examenului de bacalaureat, dar şi studenţilor”, anunţa atunci edilul.

CGMB a aprobat, în 11 aprilie, înfiinţarea următoarelor firme: Compania Municipală Tehnologia Informaţiei Bucureşti SA, Compania Municipală Sport Pentru Toţi SA, Compania Municipală Managementul Transportului Bucureşti SA, Compania Municipală Publicitate şi Afişaj Bucureşti SA, Compania Municipală Pază şi Securitate Bucureşti SA, Compania Municipală Iluminat Public Bucureşti SA, Compania Municipală Imobiliară Bucureşti SA, Compania Municipală Întreţinerea Arborilor şi Spaţiului Verde Bucureşti SA, Compania Municipală Protecţie Civică şi Voluntariat Bucureşti SA şi Compania Municipală Eco Igienizare Bucureşti SA.

Consilierii au aprobat, în şedinţa de consiliu din 29 martie, înfiinţarea firmelor: Compania Municipală Dezvoltare Durabilă Bucureşti SA, Compania Municipală Energetică Bucureşti SA, Compania Municipală Consolidări SA, Compania Municipală Străzi, Poduri şi Pasaje Bucureşti SA, Compania Municipală Parking Bucureşti SA, Compania Municipală Managementul Traficului Bucureşti SA, Compania Municipală Medicală Bucureşti SA, Compania Municipală Turistică Bucureşti SA, Compania Municipală Parcuri şi Grădini Bucureşti SA şi Compania Municipală Agrement Bucureşti SA.

De asemenea, proiectul privind înfiinţarea Trustului de Clădiri Metropolitane Bucureşti SA a fost aprobat în şedinţa CGMB din 30 ianuarie.

Firmele Primăriei Capitalei au ca unic acţionar Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Acestea vor avea ca activităţi dispecerizarea transportului de persoane în regim de taxi, producerea şi furnizarea energiei electrice şi termice, iluminatul public, administrarea şi dezvoltarea infrastructurii spitaliceşti, servicii în tehnologia informaţiilor, promovarea Bucureştiului ca destinaţie turistică, administrarea parcurilor şi grădinilor publice, administrarea spaţiilor publicitare, întreţinerea arborilor situaţi pe spaţiile verzi publice din Capitală, paza obiectivelor care aparţin Primăriei Municipiului Bucureşti, consolidarea clădirilor cu risc seismic, coordonarea şi consultanţa proiectelor de infrastructură mare ale Capitalei, gestionarea fondul imobiliar al oraşului, administrarea drumurilor, administrarea parcărilor publice, managementul sistemelor integrate de trafic, precum şi activităţi de voluntariat, construcţia de locuinţe sociale şi activităţi de dezinsecţie şi deratizare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.