Ministrul Mediului, Tanczos Barna, anunţă că vor fi aprobate primele 2.000 de dosare din totalul de 45.000 care au fost depuse pentru accesarea de fonduri în cadrul programului de instalare de panouri fotovoltaice derulat de Administraţia Fondului pentru Mediu. "Pe româneşte, este incapacitatea persoanelor de acolo de a administra această problemă", justifică ministrul întârzierile în ceea ce priveşte gestionarea acestui program.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Este mai mult decât întârziere, a fost un blocaj. Din păcate, Administraţia Fondului pentru Mediu a mers foarte prost în evaluarea acestor dosare, din cauza lipsei... în limbajul de lemn se spune lipsă de capacitate administrativă. Pe româneşte, este incapacitatea persoanelor de acolo de a administra această problemă. Subiectul nu a fost mai complicat decât orice alt subiect, volumul a fost foarte mare”, a afirmat Tanczos Barna, miercuri, la Euronews România. 
 
El a subliniat că primele dosare vor fi aprobate în următoarele zile.
 
"Săptămâna aceasta o să avem primele 2.000 de dosare aprobate. Săptămâna trecută, din câte ştiu, au trecut vreo 1.041 de dosare deja de faza de aprobare, s-a intrat în evaluare şi pun şi eu presiune pe această instituţie să termine cât mai repede cele 45.000 de dosare care s-au depus în prima etapă”, a adăugat Tanczos.
 
Ministrul a precizat că în acest timp se pregăteşte următorul apel de proiecte în cadrul căruia "filosofia va fi schimbată”, principiul urmând a fi similar celui aplicat în cadrul programului Rabla pentru Electrocasnice, instalatorul urmând a primi subvenţia de la AFM.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.