Ministrul Mediului, Tanczos Barna afirmă marţi că în cadrul programului Rabla Local primăriile au depus deja cereri de finanţare pentru 90% din bugetul de 240 milioane de lei alocat. El precizează că la aglomerările mai mici de 2000 de locuitori, unde sunt deja depuse câteva proiecte chiar şi de oraşe, vor termina evaluările la sfârşitul lunii mai.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În cadrul programului Rabla Local primăriile au depus deja cereri de finanţare pentru 90% din bugetul de 240 milioane de lei alocat programului. Cooperarea dintre instituţiile centrale şi autorităţile locale este esenţială şi aduce beneficii directe cetăţenilor, după cum demonstrează şi acest program. Mulţumesc primarilor pentru mobilizare, împreună scoatem din trafic 100.000 maşini poluante”, a scris ministrul pe Facebook. Tanczos Barna arată că a participat, astăzi, la Adunarea Generală a Asociaţiei Oraşelor (AOR) unde am prezentat programele derulate prin Administraţia Fondului pentru Mediu în acest an, în special Rabla Local, Rabla Clasic şi Rabla Plus, precum şi proiectele finanţate prin PNRR pe care autorităţile locale le pot accesa. ”La aglomerările mai mici de 2000 de locuitori, unde sunt deja depuse câteva proiecte chiar şi de oraşe, terminăm evaluările la sfârşitul lunii mai. Avem evaluările şi contractele de finanţare finalizate pentru insulele digitalizate, urmând ca, în maxim două săptămâni, să lansăm licitaţia centralizată pentru aceste insule digitalizate. În câteva zile, vom finaliza şi documentaţia de finanţare şi pentru centrele cu aport voluntar, unde am terminat contractarea”, mai anunţă ministrul.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.