Câteva sute de buzoieni au participat, luni, la procesiunea de Bobotează organizată pe malul râului Buzău de Catedrala municipală "Sfântul Sava". Trei tineri au încercat să prindă crucea aruncată în apă de un preot.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O parte din credincioşi au luat parte la slujba oficiată la Catedrală şi au pornit apoi pe jos până la râul Buzău, în timp ce alţii au venit cu maşinile direct la podul de la Mărăcineni, unde s-a organizat în ultimii 20 de ani sfinţirea apei râului în care a fost martirizat Sfantul Mucenic Sava de la Buzău.

FOTO: Ciprian Sterian
FOTO: Ciprian Sterian

Slujba a fost oficiată de cinci preoţi care au sfinţit apa dintr-o cisternă militară, apa fiind ulterior împărţită credincioşilor, iar la finalul slujbei unul dintre preoţi a aruncat o cruce de lemn în apa râului Buzău. Doi tineri s-au luptat să o scoată, în timp ce un al treilea nu a mai apucat să intre în apă decât cu picioarele.

FOTO: Ciprian Sterian
FOTO: Ciprian Sterian

"Este prima dată când prind crucea. Sper să îmi aducă sănătate, fericire şi noroc pentru că eu astea le consider cele mai importante”, a spus Marius Burlacu, tânărul de 18 ani din Mărăcineni care a reuşit să prindă crucea aruncată în apă de preotul militar Alexandru Tudose.

Cei trei tineri care au încercat să recupereze crucea au primit din partea preoţilor icoane şi biblii. La final, credincioşii prezenţi la procesiune s-au asezat la coadă pentru a-şi umple sticlele cu Aghiazmă Mare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.