Peste 500 de kilograme de produse lactate şi preparate din carne, 152 de kilograme de legume şi fructe, dar şi 162 de litri de alcool şi produse de vinificaţie au fost confiscate, vineri, într-o piaţă din Galaţi, fiind date amenzi de peste 20.000 de lei, în urma unei razii a poliţiştilor, alături de alte autorităţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acţiunea s-a desfăşurat în "Piaţa Basarabiei” şi în zonele adiacente, din municipiul Galaţi, şi a vizat ilegalităţi comise în domeniul comercializării alcoolului, băuturilor alcoolice, cărnii şi produselor din carne, peşte şi alte mărfuri alimentare, precum şi a produselor din tutun, potrivit unei informări de vineri a IPJ Galaţi.

În urma acţiunii, au fost constatate nereguli atât în ceea ce priveşte provenienţa mărfurilor comercializate, cât şi în privinţa condiţiilor sanitar- veterinare în care acestea erau depozitate şi expuse spre comercializare de către agenţi economici sau de persoane fizice.

Astfel, au fost ridicate în vederea confiscării 555 de kilograme de produse lactate şi preparate din carne, 152 de kilograme de legume şi fructe şi 162 de litri de alcool şi produse de vinificaţie, iar întreaga cantitate confiscată a fost distrusă de către medici din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Galaţi.

Totodată, au fost date 32 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 21.000 lei, fiind confiscată suma de 20.105 lei provenită din vânzarea de produse agroalimentare neînregistrate în documentele contabile. Au fost constatate şi două infracţiuni de deţinere şi comercializare de ţigări provenite din contrabandă, fiind astfel confiscate 2.220 de ţigări.

Acţiunea a fost derulată de către poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu inspectori din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Galaţi, inspectori din cadrul Direcţiei Generală de Control Antifraudă şi reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, sprijiniţi de lucrători de ordine publică şi luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.