Mai multe supermarketuri şi shaormerii din Sectorul 4 al Capitalei au fost amendate de Poliţia Locală cu aproape 400.000 de lei pentru că vindeau produse expirate sau fără acte de provenienţă, iar unele dintre unităţi nu aveau autorizaţie de funcţionare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Controalele au fost făcute la mai multe supermarketuri ale uneia dintre cele mai mari reţele de profil care funcţionează în Sectorul 4, inspectorii de la Poliţia Locală verificând dacă produsele vândute sunt în termenul de valabilitate, dacă sunt respectate condiţiile de depozitare şi de vânzare a acestora, dar şi dacă magazinele au autorizaţie de funcţionare, a anunţat, sâmbătă, Primăria Sectorului 4.

Şase dintre supermarketurile controlate au fost amendate cu 240.800 de lei pentru nereguli grave, cele mai multe sancţiuni fiind date pentru că la vânzare erau produse lactate şi preparate din carne expirate, dar şi pentru lipsa autorizaţiei de funcţionare.

Consilierul primarului Sectorului 4, Cristian Zărescu, a declarat, pentru News.ro, că aceste verificări au fost făcute din dispoziţia primarului Daniel Băluţă, în urma sesizărilor primite de la cetăţeni, dar şi pentru că în faţa unuia dintre magazine era mizerie.

Cristian Zărescu a spus că, în supermarketurile controlate au fost găsite produse expirate, printre care şi o cantitate foarte mare de produse lactate, toate fiind retrase de la comercializare, iar agentul economic fiind obligat să le distrugă.

Controalele la supermarketuri au fost făcute în patru zile, de către şase echipe mixte, inclusiv cu inspectori de la Serviciul disciplina în construcţii, care au găsit la unul dintre magazine o rampă amenajată fără autorizaţie, a precizat Zărescu.

Verificări au fost făcute şi la mai multe fast food-urile, fiind găsite nereguli la şapte shaormerii, care au fost amendate cu 140.000 de lei, pentru lipsa autorizaţiei de funcţionare şi pentru vânzarea de produse cu termen de valabilitate expirat.

Cristian Zărescu a precizat că echipele de control au găsit la vânzare o cantitate foarte mare de carne şi alte produse alimentare pentru care nu existau acte de provenienţă, neputându-se stabili dacă acestea sunt sau nu în termenul de valabilitate. Toate produsele pentru care nu existau acte de provenienţă au fost confiscate, urmând să fie distruse.

Toate supermarketurile şi shaormeriile controlate au primit sancţiuni maxime, urmând să fie din nou verificate în următoarele 15 zile. Dacă inspectorii găsesc aceleaşi nereguli, activitatea acestora ar putea fi suspendată.

Şi agenţii economici care nu au putut face dovada acordurilor de funcţionare sau care au angajat personal necalificat pentru vânzarea produselor alimentare au fost sancţionaţi, a precizat Primăria Sectorului 4.

Cristian Zărescu a mai spus că verificările vor continua şi în zilele următoare, pentru că există numeroase sesizări privind nereguli la mai multe magazine din Sectorul 4.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.