Poliţiştii locali din Buzău au descoperit dulciuri şi sucuri expirate, unele şi din anul 2010. Societăţile comerciale au fost amendate cu 6.000 de lei, iar marfa expirată a fost confiscată, în vederea distrugerii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Locale Buzău, Doru Dumitraşcu, cinci magazine situate la parterul unor blocuri din zone periferice ale oraşului au fost verificate.

La două dintre chioşcurile controlate, poliţiştii locali au găsit dulciuri, sucuri, margarină, sos de maioneză cu usturoi, dar şi articole cosmetice vechi de ani de zile. Unele dintre mărfuri, în special dulciurile, erau expirate din anul 2010.

“Poliţiştii locali, prin Serviciul Ordine şi Linişte Publica si Compartimentul Control Comercial, au acţionat în vederea prevenirii legii privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite. Cu această ocazie au fost verificate 5 societăţi comerciale, iar două dintre acestea au fost sancţionate contravenţional,  pentru expunerea spre vânzare a mărfurilor fără specificarea termenului de valabilitate, ori cu termenul de valabilitate expirat şi pentru omisiunea întocmirii şi afişării de către operatorii economici a preturilor. În urma verificărilor efectuate de poliţiştii locali s-au constatat că unele produse erau expirate din anul 2010”, a declarat Doru Dumitraşcu.

Cele două magazine descoperite că vindeau marfă expirată de ani de zile au fost amendate cu 6.000 de lei, iar marfa expirată a fost confiscată în vederea distrugerii.

Valoarea bunurilor confiscate a fost  de 3.349 lei, la unul dintre magazine fiind ridicată aproape trei sferturi din marfă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.