Poliţiştii suceveni au confiscat material lemnos în valoare de 15.000 lei şi au aplicat amenzi de 17.000 lei, după controalele pe care le-au făcut la trei societăţi comerciale, arată un comunicat de presă al IPJ Suceava.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Prevenirea infracţiunilor la regimul silvic constituie o prioritate pentru poliţiştii suceveni, periodic fiind organizate acţiuni de control în teren, atât în fondul forestier, la societăţile de prelucrare dar şi pe drumurile publice, pe rutele de transport a materialului lemnos. Săptămânal sunt organizate activităţi în sistem intergrat cu participarea poliţiştilor din cadrul Serviciului Ordine Publică – Biroul Combaterea Delictelor Silvice, a poliţiştilor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice cu participarea poliţiştilor rutieri dar şi din cadrul subunităţilor de la nivel judeţean. La acţiuni sunt cooptaţi, de asemenea lucrători de jandarmi dar şi specialiştii silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava şi Direcţiei Silvice Suceava”, conform comunicatului de presă al IPJ Suceava.

Astel, în perioada 09 – 11.06.2021 un număr de 20 de poliţişti au fost angrenaţi în acţiuni de verificare la trei societăţi comerciale având ca obiect de activitate debitarea, transportul, deposzitarea şi prelucrarea materialului lemnos.

Prin urmare, în cadrul planului de acţiune Scutul Pădurii, in perioada 09.-11.06.2021, echipe de control constituite din lucrători de poliţie din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi specialişti din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au desfăşurat acţiuni de verificare a unor agenţi economici din judeţul Suceava, care desfăşoară activitate legată de exploatarea, transportul, debitarea şi comercializarea materialului lemnos. Acţiunea a vizat agenţii economici de pe raza judeţului Suceava despre care se deţineau date că săvârşesc ilegalităţi în domeniul achiziţiilor, prelucrării şi comercializării materialului lemnos cu scopul de a se sustrage de la plata taxelor şi impozitelor datorate statului.

„În cadrul acţiunilor au fost verificate 3 societăţi comerciale, fiind aplicate pentru neregulile constatate 7 sancţiuni contravenţionale la Legea 171/2010 în valoare totală de 17.000 lei.  De asemenea, s-a procedat la confiscarea a 46,12 mc lemn material lemnos ( cherestea răşinoase, lemn rotund răşinoase)  în valoare totală de 15.782 lei. Poliţiştii atrag atenţia asupra respectării legislaţiei în domeniul silvic, acţiuni şi controale în vederea celor care comit delicte silvice urmând a fi desfăşurate şi în perioada următoare în vederea identificării şi tragerii la răspundere a celor care încalcă normele în vigoare”, mai indică sursa menţionată.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.