Trei subofiţeri din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Teleorman vor fi amendaţi contravenţional pentru că nu au purtat masca sanitară în timp ce îşi exercitau atribuţiile de serviciu, iar un al patrulea va fi sancţionat pentru încălcarea statutului cadrelor militare. Cei patru au fost filmaţi în timp ce au oprit doi tineri care nu purtau mască de protecţie şi pe care i-au sancţionat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„În urma anchetei efectuate au fost dispuse o serie de măsuri, respectiv aplicarea a 3 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 1000 lei, pentru nerespectarea obligativităţii purtării măştii de protecţie, precum şi aplicarea unei sancţiuni disciplinare în conformitate cu prevederile Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare”, a transmis, duminică, Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Teleorman.
 
Oficiali din cadrul instituţiei au declarat, pentru News.ro că, cel de-al patrulea subofiţer va fi sancţionat pentru că „a manifestat superficialitate în îndeplinirea atribuţiilor”. Sursa citată a precizat că sancţiunea va consta într-un avertisment.
 
La nivelul IJJ Teleorman s-a dispus, de asemenea, reinstruirea tuturor angajaţilor cu privire la „modul de acţiune în situaţia aplicării de către jandarmi a măsurilor tactice poliţieneşti, a obligaţiei legale de a avea un comportament civilizat, de a da dovadă de amabilitate şi solicitudine, de a adopta o atitudine politicoasă, dar şi fermă în acelaşi timp” dar şi cu privire la aplicarea sancţiunilor în baza cadrului legal în vigoare pe timpul instituirii stării de alertă.
 
Deciziile privitoare la sancţionarea jandarmilor au fost luate după ce jurnaliştii locali din Teleorman, de la impactnews24.ro, au publicat fotografii cu patru jandarmi care nu purtau masca de protecţie şi care au oprit pentru a sancţiona doi tineri care, nici ei nu purtau măşti de protecţie. Conform jurnaliştilor locali, iniţial jandarmii ar fi decis să aplice avertismente celor doi, însă în cele din urmă unul dintre tineri ar fi fost amendat cu 500 de lei, decizia fiind luată făăr justificare de către unul dintre jandarmi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.