Românii au aplicat tot mai mult pentru joburi noi în iulie, numărul CV-urilor depuse crescând cu 38% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi cu peste 20% faţă de luna iunie a acestui an, arată datele platformei de recrutare online BestJobs, potrivit căreia IT-iştii au fost printre cei mai activi, cu un volum dublu de căutări faţă de media lunilor anterioare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Românii au aplicat tot mai mult pentru joburi noi în iulie, numărul CV-urilor depuse crescând cu 38% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi cu peste 20% faţă de luna iunie a acestui an. Schimbările ultimelor luni au pus o amprentă puternică pe piaţa muncii, interesul angajaţilor în ceea ce priveşte căutarea unui loc de muncă a crescut de la o lună la alta, inclusiv în rândul specialiştilor care au fost până acum mai puţin activi în căutarea unui nou loc de muncă”, arată BestJobs într-un comunicat.

În luna iulie, angajaţii din domeniul IT au fost printre cei mai activi în căutarea unui nou job, cu un volum de peste 20.000 de căutări, dublu faţă de media lunilor anterioare. Contabilii şi inginerii au fost şi ei foarte activi în căutarea unui loc de muncă în luna iulie, cu un volum total de peste 50.000 de căutări.

Ofertele pentru joburi la distanţă au continuat să fie la mare căutare şi după ieşirea din starea de urgenţă, pe fondul interesului mare al angajaţilor de a lucra în continuare de acasă.

”Astfel, pe parcursul ultimelor trei luni au fost înregistrate, în medie, lunar, peste 20.000 de căutări pentru astfel de joburi, în timp ce domeniul poate cel mai solicitant în contextul actualei crize (medical & pharma) a înregistat o scădere de până la 25% a interesului candidaţilor pentru joburile din acest domeniu în luna iulie, comparativ cu luna anterioară”, spun reprezentanţii platformei.

Retailul atrage cei mai mulţi candidaţi în luna iulie. Takko Fashion, Enel, Adidas România şi H&M au atras cei mai mulţi candidaţi, cu peste 12.000 de aplicanţi

Printre companiile care au atras cei mai mulţi candidaţi luna trecută se numără: Takko Fashion (3.576 candidaţi), Enel (3.335 candidaţi), Adidas Romania (3.315 candidaţi), H&M (2.634 candidaţi), Deichmann (2.611 candidaţi), First Bank (2.243 candidaţi), Elefant.ro (2.055 candidaţi), Regina Maria (1.976 candidaţi), Vodafone (1.942 candidaţi) şi BSB Fashion (1.906 candidaţi).

BestJobs este una dintre cele mai mari platforme de recrutare online din România, cu un număr de peste 2,5 milioane de profesionişti conectaţi la piaţa muncii şi peste 25.000 de joburi active în orice moment, atât în ţară, cât şi în străinătate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.