Studenţii Universităţii Politehnica din Bucuretişti au obţinut trei medalii de aur şi trei medalii de argint la cea de a XI-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică - SEEMOUS 2017 (South Eastern European Mathematical Olympiad for University Students), care s-a desfăşurat în perioada 28 februarie - 5 martie, la Ohrid, în Macedonia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La concursul din acest an s-au înscris 84 de studenţi din 18 universităţi din Bulgaria, Grecia, Turkmenistan, Argentina şi România, echipa Universităţii Politehnica Bucureşti (UPB) fiind formată din studenţi aflaţi în primii doi ani de studiu la Facultăţile Automatică şi Calculatoare şi Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor.

Concurenţii români au fost coordonaţi de profesorul universitar Ioana Luca şi de asistentul universitar Alexandru Negrescu, ambii de la Departamentul Metode şi Modele Matematice din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Aplicate, precizează Universitatea Politehnică Bucureşti.

Pe lângă cele şase medalii, echipa Universităţii Politehnica a obţinut, prin studentul Emanuel Necula, din anul II al  Facultăţii de Automatică şi Calculatoare, medalia de aur, dar şi punctajul maxim înregistrat în concurs.

Astfel, Emanuel Necula repetă performanţa atinsă la ediţia din 2016 a SEEMOUS, când competiţia a fost organizată în localitatea Protaras din Cipru, mai arată reprezentanţii UPB.

De asemenea, Sebastian Cojocaru şi Alexandru Brătei, studenţi în anul I la Facultatea de Automatică şi Calculatoare, respectiv Facultatea de Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor, au obţinut tot medalii de aur.

Alţi trei studenţi aflaţi în primii doi ani de studiu la Facultatea de Automatică şi Calculatoare, Cristian Pavel, Amir Zamfiratos şi Iustin Sîrbu, au obţinut medalii de argint.

SEEMOUS este un concurs cu participare internaţională organizat de către Societatea Matematică din Sud-Estul Europei şi care se adresează studenţilor din primii doi ani de studiu.

La ediţia din 2016, Universitatea Politehnica din Bucureşti a obţinut o medalie de aur şi patru medalii de argint.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.