Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) precizează că nu are atribuţii de administrare sau de asigurare a securităţii cibernetice a sistemului informatic al Camerei Deputaţilor, menţionând că va asigura tot suportul necesar pentru remedierea acestor tipuri de situaţii semnalate instituţiei de către beneficiarii de servicii IT&C.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În contextul declaraţiilor transmise astăzi de ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, referitor la responsabilitatea instituţiei noastre cu privire la atacul cibernetic asupra sistemului informatic al Camerei Deputaţilor, reiterăm faptul că Serviciul de Telecomunicaţii Speciale nu are atribuţii de administrare sau de asigurare a securităţii cibernetice a sistemului atacat”, au transmis, marţi seară, reprezentanţii STS.

Aceştia au menţionat că ministrul a şi rectificat public faptul că STS nu asigură securitate cibernetică şi nu administrează sistemul IT de la Camera Deputaţilor.

”STS va asigura tot suportul necesar pentru remedierea acestor tipuri de situaţii semnalate instituţiei noastre de către beneficiarii de servicii IT&C”, au arătat reprezentanţii STS.

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării Bogdan-Gruia Ivan a declarat, referitor la breşa de securitate la site-ul Camerei Deputaţilor, că este în desfăşurare o anchetă tehnică, iar atunci când va exista un raportul tehnic final, va veni şi va prezenta concluziile documentului.

”Avem confirmarea că a existat un atac cibernetic a cărui victimă a fost Camera Deputaţilor. Au fost extrase date de aproximativ 250 de gigabytes, o parte documente personale, o parte date referitoare la dispozitive electronice ale parlamentarilor. (....) Este atât STS, cât şi responsabilitatea directăr a Camerei Deputaţilor”, a afirmat Bogdan Ivan.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.