Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI) nu va mai solicita timbrul fiscal de cinci lei pentru eliberarea sau prelungirea valabilităţii actelor de identitate pentru cetăţenii străini şi persoanele fără cetăţenie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Eliberarea titlurilor de călătorie, a permiselor de şedere şi prelungirea valabilităţii acestor documente pentru cetăţenii străini şi cei fără cetăţenie se va face fără timbrul fiscal, în valoare de 5 lei.

„Se menţin în continuare plata taxelor reprezentând contravaloarea permisului de şedere, care se achită în contul CN Imprimeria Naţională RO05CECEB30033RON2244514 la orice unitate a CEC BANK S.A., precum şi taxa percepută pentru prestarea serviciului de prelungire a dreptului de şedere de 120 EURO care se achită la Trezorerie/CEC BANK S.A. în contul bugetului de stat cu nr.20330102”, arată Inspectoratul General pentru Imigrări.

IGI mai arată că taxele care nu au fost sistate pot fi achitate şi online, prin internet banking, sau prin virament bancar la agenţia unde titularul are deschis contul.

„Totodată, pentru a veni în sprijinul cetăţenilor români şi străini, Inspectoratul General pentru Imigrări reaminteşte că a pus la dispoziţia acestora aplicaţia on-line de depunere a documentelor. Metoda de lucru urmăreşte scurtarea timpului de aşteptare în faţa ghişeului şi eficientizarea procesului de preluare a cererilor” mai arată IGI.

Depunerea on-line a documentelor se poate face pe portalul portaligi.mai.gov.ro, existând în permanenţă posibilitatea unei interacţiuni cu între solicitanţi şi angajaţii IGI pentru obţinerea datelor necesare şi procesarea lor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.