Strada din faţa domeniului regal de la Săvârşin va fi numită "Regina-Mamă Elena" iar inaugurarea va avea loc luni, la ora 13.00, a transmis Biroul de presă al Casei Regale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimentul va avea loc în prezenţa primarului Ioan Vodicean, alături de membri ai Consiliului Local, de autorităţile judeţului Arad, precum şi de locuitori ai comunei Săvârşin.

Accesul reprezentanţilor presei la evenimentul de la Săvârşin este liber.

Vineri, 18 octombrie, sicriul reginei-mamă Elena a României va fi adus în ţară la ora 12.00, iar sâmbătă, 19 octombrie, de la ora 12.00 va fi oficiată slujba de înmormântare în Catedrala istorică iar ceremonia de reînhumare va începe la ora 13.00. Regina-mamă Elena va fi reînhumată alături de fiul ei, regele Mihai I.

Regina Elena a murit la Lausanne, în ziua de 29 noiembrie 1982, timp în care ţara noastră se afla sub dictatura comunistă. Ea a fost înmormântată la cimitirul Boix-de-Vaud din Lausanne.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.