Un steag al Uniunii Europene, de mari dimensiuni, a fost desfăşurat, sâmbătă, în zona centrală a municipiului Galaţi, de aproximativ 40 de persoane care au purtat ulterior drapelul pe principalele artere de circulaţie ale oraşului. Acţiunea a fost iniţiată de mai multe grupuri civice de pe Facebook, participanţii spunând că astfel doresc să transmită un mesaj de susţinere a valorilor europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 Participanţii la acţiunea intitulată "Marş pentru Europa şi pentru valorile europene", mobilizaţi pe Facebook, s-au strâns pentru început pe esplanada din faţa sediului Prefecturii unde au desfăşurat un steag al Uniunii Europene de aproximativ 10 metri lungime şi 7 metri lăţime, drapel care de altfel a fost purtat în ultimul an la mai multe manifestaţii civice în oraşe din Europa.

Participanţii la acţiune, unii având veste sau banderole cu însemnul “Galaţi - Marş pentru Europa” au pornit apoi pe principalele artere de circulaţie din municipiul Galaţi, străzile Domească şi Brăilei, către Tribunal.

”Noi am organizat un marş cu steagul Uniunii Europene, un steag mare, care a circulat prin toată Europa şi vrem să arătăm că Galaţiul susţine valorile europene şi sărbătorim în felul acesta ziua de 9 mai, ziua Uniunii Europene, şi 25 de ani de la înfiinţarea Uniunii Europene. Vrem să transmitem mesajul că suntem pro Europa, că dorim să fim alături de Uniunea Europeană în continuare şi dorim să putem beneficia, că să fim pragmatici, în continuare de fondurile europene, pentru infrastructură, şosele, autostrăzi, pentru dezvoltarea durabilă a României şi asta se poate face doar dacă respectăm statul de drept pentru că UE va condiţiona acordarea fondurilor europene de respectarea statului de drept, a independenţei justiţiei, a libertăţii de exprimare”, a spus o femeie participantă la manifestaţie.

La rândul lui, un tânăr a afirmat că a decis să fie prezent la această acţiune pentru a susţine valorile europene.

 ”Vreau să rămânem un grup unit, să luptăm împotriva corupţilor şi ne-am strâns pentru acest marş pentru a susţine valorile europene. Eu vreau ca toţi să înţeleagă că nu avem nicio şansă dacă ne despărţim de Europa şi va fi din ce în ce mai complicat. Trebuie să ne păstrăm valorile aici în ţară, să le aducem înapoi pentru că sunt mulţi oameni valoroşi care au plecat în afară şi care merită aduşi acasă”, a afirmat tânărul.

 Pe parcursul deplasării acestora, circulaţia rutieră a fost blocată pe str. Domnească, dar şi pe un sens de mers al străzii Brăilei. Iniţatoriii acestui eveniment, care a fost autorizat, a fost iniţiat de grupurile civice de pe Facebook: Ştafeta Steagului Uniunii Europene, RO 100 – Galaţi, Grupul apolitic Rezist Galaţi şi Marşul Speranţei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.