Auditorii Curţii de Conturi au constatat, la controlul făcut anul trecut la Unitatea Administrativ Teritorială Judeţul Teleorman, că toţi angajaţii Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor au primit, timp de mai muţi ani, spor lunar pentru ”ţinută decentă”, dar şi spor pentru hrană, cele două beneficii fiind ilegale. Curtea de Conturi a cerut sistarea imediată a plăţilor acestor sporuri şi recuperarea prejudiciului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform sintezei întocmite de Curtea de Conturi după controlul financiar realizat anul trecut la UATJ Teleorman, mai mulţi bugetari de la instituţii din acest judeţ au beneficiat, timp de ani de zile, de sporuri acordate ilegal.

Astfel, auditorii au constatat că în exerciţiul bugetar al anului 2015 au fost angajate şi efectuate, din bugetul Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor Teleorman, cheltuieli pentru care nu există bază legală, constând în spor pentru ţinută decentă, în valoare lunară netă de 100 lei şi spor pentru hrană, în valoare lunară netă de de 300 lei, acordate fiecărui salariat al acestei instituţii, la care se adaugă impozitul pe venit aferent acestor sporuri, suportat de către angajator.

”Abaterea constatată are caracter de continuitate şi în perioada exerciţiului bugetar al anului  2014, precum şi în perioada exerciţiului bugetar al anului 2016, până la data încheierii acţiunii de verificare”, se arată în raportul Camerei de Conturi Teleorman.

Potrivit aceluiaşi document, Curtea de Conturi a cerut conducerii Serviciului de Evidenţa Persoanelor să sisteze plata acestor sporuri, să calculeze prejudiciul şi să facă demersuri pentru recuperarea acestuia.

Angajaţii Serviciului Comunitar de Evidenţa Persoanelor Teleorman nu sunt singurii din judeţ care au beneficiat de bani plătiţi nelegal. Acelaşi raport al Curţii de Conturi arată că un angajat al Muzeului Judeţean Teleorman, aflat în subordinea Consiliului Judeţean şi care se ocupă de controlul financiar preventiv propriu a primit lunar un spor de 25 la sută din salariul de bază, deşi sporul maxim prevăzut de lege pentru astfel de situaţii este de 10 la sută. Şi în acest caz beneficiile au fost acordate pe perioada mai multor ani, iar auditorii au solicitat sistarea imediată a acordării drepturilor salariale necuvenite şi recuperarea integrală a prejudiciului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.