Starea celor doi pacienţi care au făcut transplant pulmonar la Spitalulul Sfânta Maria din Capitală este bună, spun reprezentanţii unităţii medicale. Ei precizează că primul pacient operat în urmă cu aproape trei săptămâni este internat într-o rezervă, face plimbări zilnice prin curtea spitalului, iar săptămâna viitoare va fi transferat în secţia de Pneumologie de la Spitalul Clinic Colentina, pentru "reabilitare medicală".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Spitalului Sfânta Maria, starea pacientului în vârstă de 47 de ani care a beneficiat de al doilea transplant pulmonar din România este bună, la aproape o săptămână de la intervenţie. Pacientul a respirat singur la 24 de ore de la transplant. Potrivit protocolului, el se află în continuare internat în secţia Anestezie şi Terapie Intensivă, iar echipa medicala va decide transferul său într-o rezervă dedicată pacienţilor transplantaţi, în cursul săptămânii viitoare. De asemenea, pacientul face şi exerciţii pentru a-şi îmbunătăţi capacitatea respiratorie.

Şi pacientul care a beneficiat de primul transplant pulmonar realizat în România, tot la Spitalul Clinic „Sfânta Maria”, se simte bine, la aproape trei săptămâni de la operaţie.

În acest moment, bărbatul, în vârstă de 36 de ani, se află internat într-o rezervă, iar evoluţia post-transplant este favorabilă. El face plimbări zilnice în curtea spitalului şi urmează să fie transferat, săptămâna viitoare, în secţia de Pneumologie de la Spitalul Clinic Colentina, pentru reabilitare medicală, după care va putea fi externat, menţionează unitatea medicală.

"Protocolul de tratament este similar celui de la Clinica MHH din Hanovra, unde pacienţii sunt reabilitaţi postoperator în centrul medical din Bad Fallingbostel, la aproximativ 70 de kilometri distanţă. Ambii pacienţi sunt monitorizaţi permanent de echipa medicală a Spitalului Clinic Sfânta Maria", adaugă sursa citată.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.