Consiliul Judeţean (CJ) Iaşi anunţă că spitalul mobil de la Leţcani, cu 250 de paturi, din care 103 de ATI, a primit, vineri, autorizaţia de funcţionarea emisă de Direcţia de Sănătate Publică Iaşi, la solicitarea Spitalului Clinic de Boli Infecţioase.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis de CJ Iaşi, documentul stipulează faptul că ”sunt îndeplinite prevederile reglementărilor sanitare în vigoare”, motiv pentru care spitalul mobil COVID-19, secţie exterioară a celui de Boli Infecţioase, poate primi deja primii pacienţi.

”În acest fel, Spitalul de Boli Infecţioase se va putea concentra şi pe tratarea celorlalte boli din spectrul său specific de activitate, iar toate celelalte spitale suport vor putea reveni la normal. Oricât de greu a fost să deschidem această unitate medicală, privind retrospectiv, consider că sănătatea ieşenilor a meritat fiecare efort. Tot ce îmi doresc acum este să reuşim să ţinem sub control acest virus şi să îi putem trata în cele mai bune condiţii pe cei care au ghinionul de a contracta acest virus. Mulţumesc tuturor celor care au fost alături de noi şi au crezut în şansa noastră, şi mai mult decât atât au pus umărul la această realizare”, a afirmat Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

Unitatea medicală are 250 de paturi, 103 având echipamente pentru Terapie Intensivă. 

Spitalul mobil Covid-19, promis la începutul anului de autorităţile ieşene, a fost finalizat în 7 septembrie, urmând a primi primii pacienţi după acordarea avizelor de către Ministerul Sănătăţii.

Spitalul mobil a fost programat iniţial să ajungă la Iaşi pe 18 mai şi să fie instalat două săptămâni mai târziu, însă termenele au fost amânate, reprezentanţii CJ Iaşi invocând carantina din Turcia.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, Maricel Popa, declara, în 21 aprilie, că a semnat contractul de achiziţie a spitalului modular, câştigătoarea licitaţiei fiind compania SDI Global LLC din Turcia. Valoarea contractului este de 13,2 milioane de euro.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.