Diagnosticul sindrom hemolitic uremic pentru fetiţa de un an şi opt luni din Piteşti a fost confirmat, prin testele specifice, iar acum copilul este în sală, unde se montează cateterul pentru a începe dializa, fiind un caz grav, a declarat, sâmbătă dimineaţă, pentru News.ro, şeful Clinicii de Nefrologie de la Spitalul de Copii "Marie Curie" din Capitală, prof. dr. Mihaela Bălgrădean.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Este un caz grav, aşa cum au fost multe astă iarnă. Copila este în sală, se montează cateterul şi începe dializa", a explicat medicul.
 
Fetiţa, în vârstă de un an şi opt luni din Piteşti cu simptome ale sindromului hemolitic uremic, a fost transferată, vineri după-amiază, de la Spitalul de Pediatrie din oraş la Spitalul ”Marie Curie” din Capitală, pentru investigaţii amănunţite.

Potrivit datelor furnizate de prefectul judeţului Argeş, Cristian Soare, părinţii fetiţei au ajuns cu aceasta la Spitalul de Pediatrie din Piteşti vineri, afirmând că au observat primele scaune cu sânge la copil în cursul zilei de miercuri.

În urma controlului medical făcut la spitalul piteştean, medicii au decis transferul copilului la Spitalul ”Marie Curie” din Bucureşti.

”Urmează ca după analizele făcute de medicii de la Bucureşti să se stabilească dacă este vorba de sindrom hemolitic uremic. Deocamdată, acest diagnostic nu a fost confirmat”, a declarat, vineri,  pentru News. ro prefectul Cristian Soare.

În 12 aprilie, ultimul copil cu sindrom hemolitic uremic internat la Spitalul "Marie Curie” din Capitală, o fetiţă de doi ani din Braşov, a fost externat. Din 29 ianuarie, la Spitalul "Marie Curie" din Bucureşti au fost transferaţi 18 copii, majoritatea din Argeş, cu sindrom hemolitic uremic sau cu suspiciuni de SHU.

Totodată, trei fetiţe din Argeş au murit în acest spital, pe 4, 15 şi 16 februarie.

Cauza îmbolnăvirii copiilor din judeţul Argeş care au dezvoltat sindrom hemolitic-uremic este o tulpină de E.coli, anunţa, în 25 februarie, fostul ministru al Sănătăţii Patriciu Achimaş-Cadariu. Cauza a fost identificată în urma anchetei făcute de către specialiştii de la Centrul European de Control al Bolilor Transmisibile, împreună cu experţii români.

Ulterior, au fost găsite tulpini de E.coli la brânza produsă de Lactate Brădet, dar şi la angajaţi ai fabricii, însă oficialii au spus că nu există nicio legătură între procesatorul de lapte şi îmbolnăviri. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.