Spitalul Judeţean "Sfântul Pantelimon" din Focşani este primul din zona Moldovei care a fost dotat cu un aparat performant pentru stabilirea concentraţiei de alcool din sânge sau urină. Rezultatul constituie probă legală în instanţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă "Sfântul Pantelimon" din Focşani, Alina Cosma, aparatul a fost achiziţionat cu fonduri proprii ale spitalului şi este unul râvnit de toate serviciile de medicină legală. Noua achiziţie a spitalului din Focşani poate stabili rapid şi exact alcoolemia, dar şi concentraţia alcoolică din urină. 

Analiza este gata în maxim o zi, iar rezultatul obţinut constituie probă legală în instanţă.

Aparatul gaz cromatograf este un sistem integrat, pentru identificarea şi determinarea concentraţiei de alcool etilic din probe biologice. Sistemul permite obţinerea unor indicatori de performanţă superioară, faţă de metoda folosită în prezent. Sistemul permite, de asemenea, achiziţia datelor şi prezentarea lor în format digital. Standardul analizelor respectă cerinţele Consiliului Superior de Medicină Legală din România şi este la nivel european. Aparatul a fost deja instalat, iar acum, în perioada de probă, se fac primele testări, urmând ca investiţia să devină operaţională efectiv din luna noiembrie. 

Aparatul gaz cromatograf se va afla în custodia Serviciului de Medicină Legală Vrancea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.