Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva preia primii pacienţii suspecţi de infectare cu coronavirus, fiind internaţi cei cu simptome, până la comunicarea rezultatelor testării. În prezent, la Secţia de Boli Infecţioase sunt internaţi opt pacienţi suspecţi de infecţie cu Covid-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de Consiliul Judeţean Hunedoara, la Secţia de Boli Infecţioase sunt internaţi opt pacienţi suspecţi de infecţia cu Covid-19. 
 
La triajul epidemiologic care se face la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă, pacienţilor care prezintă simptome le sunt recoltate probe şi, până la sosirea rezultatelor de la testele exudate, sunt internaţi în Secţia de Boli Infecţioase.
 
"În acest moment, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva se internează cazurile suspecte şi simptomatice. Dacă rezultatele sunt pozitive, pacientul se transferă în centrele de linia 1 – centre universitare cum este Spitalul de Boli Infecţioase de la Timişoara, iar salonul se sterilizează. Dacă rezultatul este negativ şi pacientul nu mai prezintă simptomatologie, acesta se externează cu recomandarea de a menţine perioada de autoizolare la domiciliu de minimum 14 zile. Cazul externat se raportează la Direcţia de Sănătate Publică”, a declarat Daniela Roşca, manager interimar al SJU Deva.
 
Cu sprijinul Ministerului Sănătăţii şi al Consiliului Judeţean Hunedoara, Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva va achiziţiona în cel mai scurt timp un aparat Real Time – PCR pentru diagnosticarea pacienţilor infectaţi cu Covid-19.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.