Spitalul Judeţean Buzău a fost dotat cu un buton de panică, fiind printre puţinele unităţi din ţară cu o astfel de tehnică. Măsura a fost luată în urma a numeroase scandaluri care au avut loc, în ultima vreme, pe holurile secţiilor, între aparţinătorii pacienţilor. Un astfel de caz a fost înregistrat săptămâna trecută, când o femeie care a fost lovită de un bărbat a pulverizat la UPU un spray lacrimogen, fiind nevoie de evacuarea pacienţilor şi personalului medical.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit managerului Spitalului Judeţean Buzău, Claudiu Damian, agenţii de pază şi secţiile vulnerabile au fost dotate cu buton de panică, o tehnologie care alertează rapid autorităţile, astfel încât intervenţia în caz de pericol să fie mult mai rapidă decât atunci când este anunţată prin 112 sau prin staţiile de emisie-recepţie. 

Butonul de panică poate fi folosit atât de asistente, cât şi de agenţii de pază. Practic, în cazul în care se impune intervenţia forţelor de ordine, odată alertate prin intermediul butonului de panică, acestea pot ajunge la spital în cel mult trei minute.

"Nu e lună fără două incidente majore înregistrate la Spitalul Judeţean Buzău, pe vreuna din secţii sau în curtea spitalului. Personalul medical a ajuns să se teamă că vine la serviciu şi nu mai e în siguranţă, iar asta nu este normal. Uneori, şi activitatea secţiilor este paralizată, de cele mai multe ori asta se întâmplă la UPU, dar au fost cazuri şi la ATI, şi la Blocul Operator. Aparţinătorii şi medicii să înţeleagă că au şi drepturi, dar şi obligaţii şi să-i lase pe medici să-şi facă treaba", a declarat managerul SJU Buzău, Claudiu Damian.

Anul acesta, la Spitalul Judeţean Buzău au fost înregistrate 23 de scandaluri, 15 dintre ele fiind considerate grave.

Unul dintre cele mai grave scandaluri a avut loc săptămâna trecută, când pacienţii Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău au fost evacuaţi, după ce membrii a două familii s-au luat la bătaie în holul secţiei şi au pulverizat un spray lacrimogen.

Incidentul s-a produs între două familii din comuna buzoiană Costeşti, care au ajuns cu copii de 12, respectiv 13 ani la UPU, după ce aceştia s-au bătut la şcoala din comună.

Potrivit martorilor, în momentul în care membrii celor două familii s-au întâlnit în holul UPU Buzău, tatăl unuia dintre copii i-a aplicat o lovitură mamei celuilalt, iar aceasta a scos un spray lacrimogen cu care a pulverizat spre bărbat. Ulterior, acesta a fugit pe holurile secţiei, în timp ce femeia agresată îl urmărea pulverizând din spray.

În urma incidentului, pacienţii care aşteptau să fie consultaţi la UPU au ieşit în curtea unităţii spitaliceşti, în timp ce alţi pacienţi, unii aflaţi în stare gravă, au fost duşi în alte secţii timp de aproape două ore, cât a durat aerisirea secţiei.

Personalul firmei de pază a solicitat imediat ajutorul Poliţiei, care i-a ridicat pe cei implicaţi pentru declaraţii. Ulterior, femeia care a pulverizat cu spray lacrimogen şi bărbatul care a lovit-o au fost plasaţi sub control judiciar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.