Cinci aparate de ventilaţie mecanică pentru pacienţii cu dificultăţi majore în respiraţie au fost donate, vineri, Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” Timişoara. Aceste aparate, în valoare de 75.000 de euro, vor fi folosite îndeosebi în tratamentul pacienţilor cu COVID-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat de presă, de vineri, al Spitalului de Boli Infecţioase Timişoara, dispozitivele medicale sunt folosite pentru ventilaţia invazivă şi non-invazivă, dar şi în situaţia în care este necesar transportul pacientului intubat. Aceste aparate asigură concentraţia de oxigen necesară bolnavilor care nu pot respira spontan. Prin conectarea la un asemenea ventilator mecanic, pacientul primeşte volumul de aer necesar funcţionarii organismului.
 
Cele cinci ventilatoare vor ajunge în Secţia de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecţioase Timişoara. Dispozitivele urmează a fi folosite îndeosebi în tratamentul pacienţilor infectaţi cu SARS-COV-2.
 
"Aceste aparate de ventilaţie mecanică, primite în plină pandemiei, reprezintă de fapt o gură de aer. Un aparat de ventilaţie egal o gură de aer pentru pacientul infectat cu SARS-COV-2. Aparatul practic îl ajută pe bolnav să respire. În cazul celor aflaţi în stare critică dispozitivul preia practic întreaga funcţie respiratorie a pacientului”, a declarat dr. Mirela Porosnicu, coordonator Secţie ATI Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara.
 
Donaţia de ventilatoare, în valoare de 75.000 de euro, a fost făcută de compania dm drogerie markt România.
 
"În cadrul proiectului nostru <Oxigen pentru Timişoara> vrem să ne asigurăm că avem cât mai multe paturi cu oxigen şi chiar cu ventilatoare. Ne ajută foarte mult în tratarea pacienţilor aflaţi în stare foarte gravă. Tot astăzi, impreună cu un grup de ONG-uri din Timişoara, cu Fundaţia Comunitară Timişoara, vrem să iniţiem un call către populaţie, către firmele din Timişoara, pentru a face donaţii pentru achiziţia de concentratoare de oxigen. Vrem să cumpăram cât mai multe concentratoare posibile. Am achiziţionat deja asemenea aparate pentru spitalele din Timişoara, dar acum, în etapa a doua, vrem să cumpăram concentratoare pe care să le dăm pacienţilor aflaţi la domiciliu şi care au nevoie de un asemenea ajutor respirator. Dar, din păcate, o asemenea achiziţie se poate face doar din fonduri private. Mă bucur că astăzi, cu această donaţie de la dm drogerie markt, am făcut încă un pas pentru proiectul <Oxigen pentru Timişoara>“, a declarat Dominic Fritz, primarul Timişoarei.
 
În dotarea Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” Timişoara mai sunt 22 de aparate de ventilaţie mecanică. Alte şase asemenea dispozitive au fost transferate altor unităţi sanitare implicate în lupta anti-COVID-19.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.