Spitalul Clinic ”Sfânta Maria” din Bucureşti anunţă o premieră naţională,respectiv realizarea a două transplanturi simultane plămâni - ficat la două persoane diferite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Două persoane diferite au fost transplantate concomitent aseară cun plîmâni şi respectiv ficat, la Spitalul Clinc ”Sfânta Maria” din Bucureşti”,anunţă marţi unitatea medicală..

Conform clinicii, ”mobilizarea exemplară a echipei de anestezie şi chirurgie a permis această premieră naţională”.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

”Este pentru prima dată în lume cânt un spital mic,sub 300 de paturi, reuşeşte o astfel de performanţă”, precizează reprezentanţii spitalului.

Medicii de la Spitalul Sfânta Maria au făcut în aprilie 2018 primul transplant pulmonar din România, donatorul fiind un bărbat de 46 de ani care intrase în moarte cerebrală. Pacientul, un ieşean de 37 de ani care în ultimii trei ani trăise  conectat la aparatul de oxigen, a depus în 2015 o cerere pentru transplant în străinătate la clinici din străinătate, dar singura care a răspuns a fost AKH Viena, care l-a refuzat pentru că pe lista de transplant mai erau patru români.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.