În contextul scăderii incidenţei cazurilor de COVID-19 în judeţul Cluj, spitalele aflate în subordinea Consiliului Judeţean Cluj se pregătesc de revenirea la normalitate. În perioada următoare acestea vor funcţiona într-un sistem mixt, care permite tratarea pacienţilor non-COVID, nu doar a persoanelor infectate cu coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Veştile sunt mai mult decât îmbucurătoare pentru pacienţii clujeni, care vor putea fi trataţi în mod corespunzător de echipele medicale ale spitalelor noastre. Am solicitat managerilor unităţilor medicale pe care le avem în subordine să conceapă modalităţile optime de reorganizare a structurilor, astfel încât să asigure un maxim de siguranţă şi confort, precum şi cele mai bune servicii atât pentru pacienţii COVID-19, cât şi pentru cei care nu sunt infectaţi cu acest virus”, a ttransmis, joi, Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj. Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” îşi va readuce în incinta unităţii medicii secţiei de Chirurgie Toracică, cei care în ultima perioadă şi-au desfăşurat activitatea şi au efectuat operaţii în cadrul secţiei de Chirurgie nr. I a Spitalului Judeţean de Urgenţă. ”Această revenire va aduce numeroase beneficii pacienţilor, care vor putea fi programaţi mai rapid pentru operaţii. Totodată, urmează a fi efectuate mult mai multe operaţii, atât în cazul persoanelor care se confruntă cu cancer de plămâni cât şi al celor ce suferă de alte afecţiuni. Alte modificări vor consta în reducerea numărului de paturi dedicate COVID-19, restabilirea circuitelor şi efectuarea triajului pacienţilor la parterul unităţii medicale”, a transmis Consiliul Judeţean Cluj. Totodată, Spitalul de Recuperare îşi va modifica structura astfel încât să revină la activitatea specifică, urmând să rămână o structură redusă dedicată pacienţilor infectaţi cu coronavirus. Totodată, va continua să funcţioneze programul de recuperare medicală a persoanelor care au rămas cu diverse probleme de sănătate în urma infecţiei cu COVID-19. În ceea ce priveşte Spitalul de Boli Infecţioase, în următoarele două săptămâni acesta va continua să trateze doar cazurile de COVID-19, urmând ca ulterior să fie analizată posibilitatea reorganizării structurii astfel încât să trateze şi pacienţii non COVID-19. ”În continuare, fiecare spital va gestiona propriile cazuri de persoane infectate cu coronavirus, fără a se mai efectua transferul pacienţilor între instituţiile spitaliceşti de profil, cu excepţia situaţiilor medicale care impun acest lucru. Detaliile suplimentare privind modul în care fiecare unitate sanitară din subordinea forului administrativ judeţean îşi va modifica structura vor fi stabilite în următoarele zile”, a mai transmis Consiliul Judeţean Cluj. În judeţul Cluj incidenţa cumulată a cazurilor de coronavirus este de 1,11 la mie.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.