Ministerul Apărării Naţionale anunţă că, din ordinul ministrului apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, Direcţia Medicală a MApN a dispus noi măsuri pentru suplimentarea forţelor şi mijloacelor puse la dispoziţia sistemului medical naţional.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, la Sibiu, Spitalul Militar de Urgenţă ”Dr. Alexandru Augustin” îşi va extinde, începând din data de 13 noiembrie, capacităţile de tratare a pacienţilor pozitivi la infecţia cu SARS-CoV-2.

”Prin preluarea, în seara zilei de 12 noiembrie, a cinci ventilatoare suplimentare de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, spitalul militar sibian va extinde capacitatea ATI COVID-19 cu până la cinci paturi, care se vor adăuga celor cinci existente deja. De asemenea, capacitatea de tratament a pacienţilor cu forme medii şi severe de boală, va fi extinsă, tot din aceeaşi zi, de la şase la 15 paturi”, a transmis, joi seară, MApN.

De asemenea, la Galaţi, Spitalul Militar de Urgenţă ”Dr. Aristide Serfioti” a început, în seara zilei de 12 noiembrie, pregătirile pentru a deveni unitate medicală de suport COVID-19, cu o capacitate totală de 25 de paturi.

”Pentru tratarea cazurilor medii şi severe sunt pregătite 20 de paturi, dintre care 10 asigură suport de oxigen noninvaziv. Pentru tratarea pacienţilor cu forme critice de boală au fost alocate cinci paturi ATI (dintre care trei asigură suport ventilator invaziv şi două, noninvaziv). Începând de duminică, 15 noiembrie, unitatea spitalicească militară din Galaţi va prelua pacienţi confirmaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2”, a mai transmis ministerul.

Potrivit sursei citate, ”membrii echipei manageriale a spitalului militar din Galaţi au o vastă expertiză în organizarea şi operaţionalizarea unui spital suport COVID-19, directorul medical împuternicit al unităţii medicale, locotenentul-colonel medic Constantin Vlase, fiind cel care a asigurat managementul militar al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva în perioada stării de urgenţă”.

De asemenea, MApN a anunţat că, în continuare, spitalele militare din Iaşi şi Cluj-Napoca preiau bolnavi de COVID 19, venind astfel în sprijinul populaţiei din zonele respective, puternic afectate.

La spitalul de campanie ROL 2, de la Otopeni, toate corturile au fost înlocuite cu containere, lucrări similare fiind desfăşurate în prezent la SMMIT Timişoara şi SMMIT Constanţa.

Institutul Medico-Militar (IMM) sprijină Direcţiile de Sănătate Publică ale Municipiului Bucureşti şi judeţului Mureş pe două linii de efort - studenţi din anii 2 şi 3 îşi desfăşoară în mod voluntar activitatea în cadrul call-center-urilor operaţionalizate de cele două DSP-uri, pentru desfăşurarea anchetelor epidemiologice, iar 62 de studenţi din anii 4, 5 şi 6 de la IMM Bucureşti şi 17 de la IMM Târgu Mureş s-au oferit voluntari pentru a-şi desfăşura activitatea în spitalele militare din ţară, în facilităţile de tratare sau suport COVID-19 sau în cele ATI.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.