Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Iaşi a deschis un spital veterinar de urgenţă pentru animalele de companie, primul de acest gen din regiunea Moldovei, unitatea având program de funcţionare non-stop.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii universităţii ieşene afirmă că unicitatea spitalului constă în diversitatea specializărilor şi dotărilor, precum şi în capacitatea de spitalizare a pacienţilor 24 de ore din 24, indiferent de gravitatea patologiei, inclusiv în weekend.

Investiţia necesară a fost realizată cu fonduri proprii ale USAMV Iaşi şi ale partenerilor universităţii din mediul privat.

Programul spitalului este non-stop, inclusiv sâmbăta şi duminica. Serviciul de urgenţe este asigurat de cadre didactice, medici interni şi doctoranzi ai Facultăţii de Medicină Veterinară a USAMV Iaşi.

"Toţi proprietarii de animale mici, din Iaşi sau din judeţele Moldovei, în momentul în care acestea vor avea nevoie de un medic veterinar, vor putea să solicite un consult, un tratament, vaccin sau o intervenţie chirurgicală, pentru toate specializările. Clinicile veterinare sunt organizate exact ca cele pentru medicina umană, sunt dotate corespunzător, iar procesul de modernizare şi asigurare cu aparatură şi echipamente este continuu. Asistenţa medicală înalt specializată se asigură şapte zile din şapte, 24 de ore din 24, inclusiv în regim de urgenţă aspect foarte important pentru proprietarii de animale”, a declarat rectorul USAMV Iaşi, Gerard Jităreanu.

Potrivit rectorului USAMV, activitatea din clinicile spitalului este importantă şi pentru studenţii veterinari, pentru că aceştia participă la consultaţii, intervenţii şi tratamente.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.