Copiii vor vizita, în 1 iunie, Camera Deputaţilor, iar, pe lângă faptul că vor avea acces în sălile în care aleşii îşi desfăşoară activitatea parlamentară, vor avea parte şi de spectacole de teatru şi de magie şi le va fi prezentat şi un elicopter SMURD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Între orele 10.00 – 17.00, instituţia va putea fi vizitată, în regim de gratuitate, de copii şi însoţitorii acestora, accesul fiind permis pe la intrarea C1, nivel P, cu un flux de vizitare continuu (acces prin Bulevardul Naţiunile Unite). Cei interesaţi vor avea posibilitatea să vadă sălile în care se desfăşoară activitatea parlamentară, respectiv «I.I.C. Brătianu», «Take Ionescu», «Unirii», «Al.I. Cuza», «I.G. Duca», «Mihai Viteazul», Cabinetul preşedintelui Camerei Deputaţilor, sala de plen şi «C.A Rosetti»", anunţă Camera Deputaţilor. 
 
Copiii se vor întâlni cu personaje din lumea desenelor animate, le vor fi prezentate momente de teatru, fanfara militară ( de la ora 11.00, în foaierul sălii “Al. I. Cuza”, nivel P1); un spectacol de magie, dar vor putea vedea şi un elicopter SMURD.
 
De asemenea, copiilor le va fi explicat Codul Rutier, vor fi organizate laboratoare experimentale de conducere defensivă, va fi realizat un traseu dintr-un oraş în care va fi simulată, prin indicatoare şi marcaje, circulaţia pe o stradă în scopul educării participanţilor cu privire la regulile de circulaţie pentru pietoni şi pentru trotinetele electrice, vor fi prezentate echipaje jandarm-câine, precum şi cai ai Jandarmeriei.
 
Totodată, ei vor avea parte şi de diverse activităţi sportive, cum ar fi baschet, badminton, minifotbal, tenis de masă, karturi electrice.
 
Prima ediţie a evenimentului “Porţi deschise pentru copii” a avut loc în 2007, iar acţiunea a devenit, deja, o tradiţie prin care Camera Deputaţilor marchează Ziua Internaţională a Copilului şi oferă vizitatorilor ocazia de a cunoaşte instituţia.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.