Ministrul Sănătăţii spune într-un interviu la RFI, în contextul în care sistemul informatic al cardului de sănătate e blocat de aproape trei săptămâni, că îi va face o propunere premierului Viorica Dăncilă referitoare la şefia CNAS. Sorina Pintea s-a ferit să spună mai clar despre ce este vorba. Ea precizează însă că ”trebuie întâi să vedem care au fost cauzele care au dus la blocajul acestui sistem atât de mult timp”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sorina Pintea declară că CNAS nu ţine de Ministerul Sănătăţii.

”Casa Naţională de Asigurări de Sănătate nu este în subordinea Ministerului Sănătăţii, iar sistemul informatic este gestionat doar de către cei de la CNAS. Dar pentru că sistemul informatic deserveşte partea de sănătate publică, sistemul public de sănătate, cu siguranţă ne interesează ce s-a întâmplat. Am cerut un raport asupra posibilelor probleme care au apărut. Acum 17 zile mi s-a spus că se va da un reset sistemului, pentru că există nişte blocaje care trebuie înlăturate. Mi s-a spus că astăzi, până în prânz, voi primi un raport asupra a ceea ce s-a descoperit în plus”, precizează ea.

 

”Promisiunea preşedintelui Casei a fost că de luni, sistemul va începe să funcţioneze normal, dar din punctul meu de vedere, nu este suficient. Au fost foarte multe discuţii pe această temă, a fost făcut un audit care a scos în evidenţă faptul că sistemul are nevoie de mentenanţă. Aştept şi un raport asupra măsurilor pe care CNAS le va implementa imediat, pentru a putea rezolva această problemă”, spune ministrul.

 

Întrebată dacă va propune demiterea şefului CNAS, Sorina Pintea a răspuns: ”Voi face o propunere doamnei prim-ministru şi vă rog să-mi permiteţi să nu dezvălui acum ce propunere îi voi face doamnei prim-ministru”.

 

Solicitată să spună dacă e vorba de postul de şef al CNAS, ministrul Sănătăţii a răspuns: ”Sigur că da, este vorba de postul de şef al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, dar eu cred că trebuie întâi să vedem care au fost cauzele care au dus la blocajul acestui sistem atât de mult timp”.

 

Între timp, premierul Viorica Dăncilă a cerut joi ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, demiterea preşedintelui CNAS, Răzvan Vulcănescu şi a purtătorului de cuvânt al instituţiei, Daniel Osmanovici, în urma declaraţiilor făcute la RFI de cel din urmă, care a spus că "oamenii mor şi cu un sistem şi fără un sistem".​​

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.