Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunţă identificarea a două suprafeţe de teren care pot fi utilizate ca parcare pentru TIR-urile care blochează acum Portul Constanţa. Ministrul a cerut managementului Portului să prezinte "un calendar asumat" pentru realizarea unei parcări de mare capacitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Sorin Grindeanu a scris, joi seară, pe Facebook că s-a interesat de problema TIR-urilor care blochează Portul Constanţa.
 
"Au fost identificate soluţii rapide pentru blocajul tirurilor din Portul Constanţa! În urma discuţiilor, de astăzi, dintre delegaţia Ministerului TransporturiIor şi directorul general al Portului Constanţa, Florin Goidea, cât şi în urma deplasării în teren, s-au identificat două suprafeţe în interiorul Portului care pot fi utilizate ca spaţii de parcare pentru tiruri în vederea defluirii traficului”, a anunţat Sorin Grindeanu.
 
Ministrul Transporturilor a solicitat şi "un calendar asumat” pentru o nouă parcare de mare capacitate.
 
"Mai mult, s-a luat decizia ca, săptămâna viitoare, managementul Portului să prezinte un calendar asumat pentru realizarea unui Studiu de Fezabilitate având ca scop dezvoltarea unei parcări de capacitate mare (de peste 800 de locuri) în exteriorul Portului. Aştept o mobilizare şi o execuţie cât mai rapidă pentru realizarea acestor lucrări!”, a scris Grindeanu.
 
Portul Constanţa este blocat de TIR-ruile din România şi Ucraina care transportă cereale. Navele nu pot prelua cerealele decât din TIR-uri deoarece calea ferată nu este funcţională, iar din această cauză a apărut şi blocajul.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.