Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, s-a referit, luni seară, la transportul elevilor, despre care a precizat că este o măsură care niciodată nu a fost aplicată, mai ales că în România sunt mari probleme cu asumarea de responsabilitate. Astfel, dacă nimeni altcineva nu îşi asumă transportul elevilor, Ministerul Educaţiei şi-l va asuma.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Sorin Cîmpeanu a declarat, luni seară, la TVR Info, că a fost propusă, în noua lege a Educaţiei, o variantă pentru transportul elevilor.
 
”Transportul elevilor este o măsură care nu a fost nicidată aplicată, în sensul  gratuităţii transportului elevilor. Am propus o variantă în lege. Această variantă presupune  asumare de responsabilităţi. Se pare că în România avem probleme cu asumarea de responsabilitate, mă refer la instituţiile statului român. Din discuţii cred că am reuşit să ajungem la un numitor comun în aşa fel încât transportul să fie asigurat într-o manieră partajată, între autorităţile locale, care au regiile de transport şi  Ministerul Educaţiie, posibil 50% Ministerul Educaţiie, 50%  autorităţi locale. Şi cealaltă componentă, pentru că un elev care merge la şcoală în localitatea de domiciliu, are nevoie de transport şcolar. Atunci când  un elev merge la şcoală  într-o altă localitate decât cea de domiciliu, are nevoie de decontul navetei care poate fi intrajudeţean, dacă domiciliul şi şcoala sunt în acelaşi judeţ sau interjudeţean, dacă  domiciliul şi şcoala sunt în judeţe diferite”, a declarat Sorin Cîmpeanu.
 
Ministrul Educaţiei a precizat că dacă nu există o altă posibilitate de asumare, pentru transportul elevilor, Ministerul Educaţiei îşi va asuma responsabilitatea.
 
”Naveta, dacă nu există posibilitate de asumare de către alte instituţii ale statului român, va asuma Ministerul Educaţiei decontarea tuturor decontărilor de navetă într-o manieră care să fie  asiguratoare oricare ar fi evoluţiile precum am văzut la preţul carburanţilor. Deşi consiliile judeţene au o relaţie contractuală cu operatorii de transport, acest lucru însemnând că prevăd şi tarifele”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.